"Sierociniec", Juan Antonio Bayona
... się gatunkami skrajnie komercyjnymi. Sensacje, ekranizacje komiksów, i - najczęściej - horrory. Ale jest to sprzeczność pozorna - skupieni wokół meksykańskiego emigranta Guillermo del Toro młodzi ...
... się gatunkami skrajnie komercyjnymi. Sensacje, ekranizacje komiksów, i - najczęściej - horrory. Ale jest to sprzeczność pozorna - skupieni wokół meksykańskiego emigranta Guillermo del Toro młodzi ...
... narodziny uczucia. Pierwsze gesty, żarty, wspólne doświadczenie niebezpieczeństwa. I przede wszystkim specyficzna empatia. Bo, jak przystało na kino drogi, przemierzający meksykańskie piekło bohaterowie ...
... zdrowego odżywiania się. Ma w Warszawie działkę, na której hoduje różne warzywa - ziemniaki, fasolkę. Ma nawet małą szklarnię na pomidory. Wkręciłam się i teraz pomagam mu uprawiać ogródek, do końca roku ...
... bogate są brzoskwinie, rodzynki, zielona fasolka i wątróbka. Białko – najzdrowsze będzie z kurzych i przepiórczych jaj. Cynk obecny jest w nasionach roślin strączkowych, w pestkach dyni, jajach kurzych ...
... w drewnianych ustach niedopałki, łaskawie pozwala się okadzać. Meksykańskie mercados również pełne są specyfików dla duszy. W stolicy na Mercado de Sonora można zaopatrzyć się w amulety i przeróżne ...
... lub mleka z drożdżami piwnymi. Podwieczorek: szklanka soku jarzynowego. Kolacja: smażony stek, zielona fasolka duszona bez tłuszczu lub zielona sałata przyprawiona sokiem cytrynowym. Dzień dziewiąty ...
... , więc rutyna nam nie zagrozi. Wiosną wybierajmy nowalijki, latem świeże pomidory, szparagi i fasolkę, truskawki, maliny i wiśnie. Jesienią do gry wchodzą dynie, bakłażany, jabłka i śliwki, a zimą ...
... w sosie własnym, 2 łyżki mieszanki meksykańskiej z puszki, ogórek kiszony pokrojony w kostkę, łyżka posiekanej cebuli, łyżeczka oliwy z oliwek. 2 kromki pieczywa orkiszowego. DZIEŃ 3 Śniadanie 2 ...