Jeść to, co praprzodkowie
... wieprzowiny i drobiowego mięsa (poza indykiem), owoców morza, orzechów i pestek, soczewicy, kukurydzy, gryki, żyta, pszenicy i jęczmienia (oraz przetworów z nich), dyni, oliwek, pomidorów, rzodkiewek ...
... wieprzowiny i drobiowego mięsa (poza indykiem), owoców morza, orzechów i pestek, soczewicy, kukurydzy, gryki, żyta, pszenicy i jęczmienia (oraz przetworów z nich), dyni, oliwek, pomidorów, rzodkiewek ...
... powinny za to unikać wieprzowiny i drobiowego mięsa (poza indykiem), owoców morza, orzechów i pestek, soczewicy, kukurydzy, gryki, żyta, pszenicy i jęczmienia (oraz przetworów z nich), dyni, oliwek ...
... gościnnością: gospodarze postawią przed wami mnóstwo tradycyjnych potraw, z których najpopularniejsze są: chaczapuri, chinkali (pierożki), gruzińskie szaszłyki oraz bakłażan i szpinak przyprawiony ...
... w postaci naturalnej, jeżeli w diecie uwzględnia się: brukselkę, kapustę, szpinak, brokuły, kalafior, pietruszkę, pomidory, fasolę, a także pomarańcze i banany, jaja (żółtka) i wątróbkę. B12 ...
... , fasoli, ziemniaków, cebuli czy grzybów. Sprawdzi się w daniach z owoców morza, a także wątróbki wieprzowej. Jeśli chcemy przygotować masło, które będzie posiadało walory nie tylko smakowe ...
... i podroby (wątróbkę – w żaden dzień jej nie było). Z punku widzenia jakości diety ważne byłoby także zmniejszenie spożycia cukrów prostych, zwłaszcza tych pochodzących z soków, musli, jogurtu ...
... posiłków – im większa różnorodność posiłków, tym większe korzyści dla organizmu. Podstawą obiadów muszą być na równi ryby, mięso czerwone i mięso drobiowe oraz solidna porcja warzyw: w sałatkach ...
... nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz kwasu arachidowego. Z powodu niskiej zawartości sodu, mięso strusia powinny jeść również osoby z nadciśnieniem. Do koszyka wrzuć mięso drobiowe, ponieważ ...
... przed posągami bóstw olbrzymie talerze z przyrządzonym mięsem drobiowym oraz naczynia z winem i piwem. Pożywienie i napoje były błogosławione przez kapłanów i zabierane przez nich do domu ...
... greckiego 1 szklanka zimnego bulionu drobiowego lub warzywnego 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego szczypiorku i dodatkowa ilość do przybrania sok z 1 cytryny 1 starty duży ogórek bez pestek ...
... , zielona herbata, żeń-szeń, czerwone wino, herbata zielona, kawa bezkofeinowa. Unikaj: baraniny, bażanta, bekonu, cielęciny, dziczyzny, gęsi, kaczki, królika, kuropatwy, serc, szynki, wątróbki, wieprzowiny ...