Jeść to, co praprzodkowie
... serów (oprócz brie i camemberta), przetwory sojowe, wszystkie warzywa poza papryką i rzodkiewkami, większość owoców, zboża i przetwory zbożowe: ryż, owies, proso, jęczmień, pszenica, choć ...
... serów (oprócz brie i camemberta), przetwory sojowe, wszystkie warzywa poza papryką i rzodkiewkami, większość owoców, zboża i przetwory zbożowe: ryż, owies, proso, jęczmień, pszenica, choć ...
... (ryż z groszkiem), wali na maharagwe (ryż z fasolą) lub ugali (gęsta kasza przygotowywana najczęściej z mąki kukurydzianej, manioku lub prosa). Bardzo lubię przesiadywać w takich barach. Czas płynie ...
... u przyjaciela naszego wykładowcy. Jemy przygotowaną specjalnie dla nas ugali (gęsta kasza przygotowywana najczęściej z mąki kukurydzianej, manioku lub prosa) i najedzone do syta wracamy do naszej bursy ...
... dziennikarzy, którym materiał na reportaż sam pchał się w ręce. W końcu świnie, kury i kozy wyzdychały tak, że ursynowskie prosie awansowało do rangi warszawskiej atrakcji i tematu zdolnego przerodzić ...
... , uzyskiwane ze zgniecionych ziaren prosa, to jedne z najstarszych i najzdrowszych płatków świata. Dzięki temu, że mają neutralny smak, doskonale komponują się ze wszystkimi rodzajami jogurtów, mlek i ciast ...
... nam oczy i kubki smakowe na bogactwo zamienników: grykę, proso, amarantus, quinoa, kolorowy ryż, rośliny strączkowe, orzechy i pestki oraz oczywiście warzywa i owoce. Tych ostatnich nie ma w książce zbyt ...
... . Nie ma to jednak żadnego znaczenia, ponieważ jej przygotowanie jest identyczne jak innych kasz. Komosa ryżowa jest znana pod nazwami: • quinoa, • ryż peruwiański, • proso boliwijskie, • matka zbóż ...