Edam

Rodzaje i gatunki żółtego sera – który z nich wybrać?

... . Edam to prasowany półtwardy ser żółty, produkowany z krowiego mleka półtłustego. Charakteryzuje się jednolitą, gładką konsystencją koloru dojrzałej pszenicy i lekko kwaskowym smakiem. Ser Edam nazywany ... w Polsce także Edamskim, powstał w ...

dawno temu

Sery żółte

... w nim tłuszczu, co pozwala nam mówić o serach tłustych, pełnotłustych, półtłustych i chudych. Jeżeli zatem lubisz słodkie i delikatne sery, sięgnij po ser edam. Jest on serem półtwardym i ma lekki smak ...

dawno temu

Dania z serem

... . Popularne gatunki to: edam, cheddar, gouda czy mimolette. Cechuje je dość sprężysta konsystencja i wyrazisty aromat. Ten rodzaj sera świetnie nadaje się do potraw „na gorąco”. Możemy ...

dawno temu

Powiązane Tematy