MATERIAŁ PROMOCYJNY

Rozszerzanie diety dziecka - kiedy i jak rozpocząć wprowadzanie nowych produktów?

... jest wysokie. Przed 12. m. ż. wprowadza się także przetwory mleczne, takie jak jogurt naturalny, kefir, twaróg. Zadbaj o prawidłowe rozszerzanie diety niemowlaka razem z HiPP Dbając o prawidłowy ...

dawno temu

Cukrzyca

... wysokogatunkowe, chude mleko i przetwory mleczne. Maksymalnie 30% energii w diecie może pochodzić z tłuszczów, przy czym wskazane jest unikanie masła, margaryny, śmietany, serów topionych, tłustych serów ...

dawno temu

Fakty i mity o sokach

... i zdrowy, bo polega tylko na krótkotrwałym podniesieniu temperatury produktów i jest bardzo podobnym procesem do tego, który sami czasem stosujemy w domu podczas robienia przetworów na zimę ...

dawno temu

Jak powstaje sok?

... procesu psucia. Dzięki zaawansowanym rozwiązaniom technicznym pasteryzacja odbywa się bardzo szybko, wielokrotnie szybciej niż podczas przygotowywania domowym sposobem przetworów na zimę. Sok ...

dawno temu

Żywienie w otyłości

... dzienna racja pokarmowa diety niskoenergetycznej powinna składać się z: produktów zbożowych, mleka i przetworów mlecznych, jaj, mięsa chudego, drobiu, ryb, ziemniaków, warzyw i owoców ...

dawno temu

Praca domowa – praca darmowa?

... wiedzieć, ile i na co wydałam. Rozliczał mnie też z czasu. Zawsze, kiedy wracał z pracy, pytał, co robiłam. A ja zawsze pełne ręce roboty miałam: ciągle pranie, prasowanie, latem przetwory i prace ...

dawno temu

Praca a zdrowa dieta

... jest 12 i są to: mleko i nabiał, fermentowane produkty mleczne (kefiry, jogurty, maślanki), jaja, mięso i przetwory mięsne, ryby, inne tłuszcze, produkty zbożowe (w tym chleb), warzywa, ziemniaki ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Food cosmetics. 8 pomysłów na naturalne kosmetyki bez wychodzenia z domu

... opakowań po przetworach, jednak powinny one być jednak odpowiednio szczelne, by kosmetyki nie przeszły zapachem innych produktów w lodówce. Pomocne, ale niekonieczne będą także: • mikrofalówka ...

dawno temu

Witamina D – kompendium wiedzy

... , takie jak łosoś, czy makrela. Jej źródłem jest też tran. Znacznie mniej znajduje się jej w mięsie, podrobach, drobiu i przetworach mlecznych, zwłaszcza o obniżonej zawartości tłuszczu. Dostarczanie ...