Przystawki z bakłażana
... , pieprzem i drobno posiekaną świeżą miętą. Kotleciki z bakłażana ½kg bakłażanów,3 jajka,sól, pieprz,bułka tarta,olej Bakłażany kroimy w dość grube plastry (1½ – 2 centymetry grubości). Następnie ...
... , pieprzem i drobno posiekaną świeżą miętą. Kotleciki z bakłażana ½kg bakłażanów,3 jajka,sól, pieprz,bułka tarta,olej Bakłażany kroimy w dość grube plastry (1½ – 2 centymetry grubości). Następnie ...
... zsiekany czosnek i dokładnie mieszamy. Z masy rybnej formujemy nieduże kotleciki – mniej więcej 5 centymetrów średnicy, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju. Podajemy posypane estragonem. ...
... na jej bazie dietetyczne kotleciki z ziemniaków z dodatkiem poszatkowanej papryki, czosnku i oregano, a także stosować jako nadzienie do pierogów łącząc z cebulą, czosnkiem i tymiankiem.Sery półtwarde ...
... niskokaloryczne, a na pewno pozwoli najeść się do syta. Dla osób jadających potrawy mięsne można przygotować małe kotleciki mielone, dla których tzatziki będzie idealnym uzupełnieniem, tworząc pożywne ...
... , można przygotować także pyszne kotleciki wegetariańskie. Ten rodzaj sosu jest często zwany meksykańskim, ze względu na wyrazisty i bardzo „ognisty” smak, rozpalający kubki smakowe. Taki aromat zawdzięcza on głównie ...
... z kotlecikami mielonymi, które mój syn uwielbia. Oprócz mięsa wkładam do nich pestki dyni bądź słonecznika, albo nieco warzyw. Zamiast słodyczy podaję równie słodkie owoce suszone: rodzynki lub morele. Choć ...