Śniadanie
... się gotowaną czarną fasolę w Gwatemali czy tortille (kukurydziane placki) w Meksyku. Gdyby przyjrzeć się porannym posiłkom większości ludzi na świecie, to okazałoby się, że niewiele różnią się one od solidnego ...
... się gotowaną czarną fasolę w Gwatemali czy tortille (kukurydziane placki) w Meksyku. Gdyby przyjrzeć się porannym posiłkom większości ludzi na świecie, to okazałoby się, że niewiele różnią się one od solidnego ...
... ... 15 dolarów miesięcznie. Doskonale pamięta lata głodu. Wokół jego chatki rośnie oregano, awokado, owoce noni, banany, pataty, mięta, ananas, kawa. A tu mamy bunkier – wskazuje na maleńki domek ...
... : makaronu, chleba, naleśników, tortilli, pierogów, popcornu, zupi sosów zagęszczanych mąką itd. Dopuszczalne są tylko świeże lub mrożone warzywa i owoce,które można dalej dowolnie przyrządzać ...
... , zazwyczaj dość mocno przyprawione. Dla fanów mięsa polecamy chuleta de cerdo, czyli marynowane i pieczone kotlety wieprzowe z częścią żeberka. Dla jaroszy polecamy tortillę, czyli placek z ziemniaków ...
... awokado (pokrojonego w kostkę), 1 szklanka wiśni lub winogron i jedna szklanka pomidorów koktajlowych, 2 szklanki posiekanej sałaty, 20 pasków tortilli, 1 rzepa pokrojona w cienkie paseczki ...
... tortillą z najtańszego supermarketu i czerwonym winem w cenie 1 euro, nie wjeżdżaliśmy nawet do dużych miast ze względu na problemy z parkowaniem, więc nie zobaczyliśmy ani jednego ważnego hiszpańskiego ...