Ocet winny

Przepis kulinarny

Składniki:

Obierki z jabłek, gruszek można dodać winogrona lub inne owoce, woda, 2-3 łyżki cukru.

Jak przyrządzić?

Dobrze wyszorowane owoce, obrać, skórki zalać w dużym, szklanym lub ceramicznym słoju, ciepłą, przegotowaną wodą, dodać cukier i zakryć szczelnie gazą lub płócienną ściereczką obwiązaną sznurkiem lub zaciśniętą gumką. Po dwóch tygodniach można dodać kolejną porcję owoców i wody. Taki ocet odstawiamy w miarę zaciemnionym miejscu, w temperaturze jaka panuje w kuchni.

Potrzebne przybory:

Ceramiczny dzban lub szklany słój.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Trudnośćprosty
Autormaria magdalena

Ocet winny: Podobne przepisy

Ocet winny: wypróbuj również

Powiązane Tematy