Olej arganowy

Kosmetyk
Olej arganowy

Uwielbiam pielęgnować swoją skórę olejkami zimą, jednak mimo, że nadchodzą ciepłe dni nie zamierzam rezygnować z ich stosowania. Olej arganowy jest kolejnym olejem, który używałam obok olejku jojoba marki Mokosh.

Byłam zadowolona z efektów pielęgnacyjnych produktu, choć zdecydowanie muszę od razu nadmienić, że moja skóra chyba bardziej uwielbia olejek jojoba. Olej arganowy Mokosh znajduje się w wygodnej butelce z dużą pipetką, gdzie można nabrać i zaaplikować łatwo dokładnie taką ilość produktu, jaka jest nam potrzebna. Olejek ten ma już nieco cięższą konsystencję, niż olejek jojoba, nieco trudniej się go rozprowadza bezpośrednio na skórze. Jednak dla mnie największym minusem jest to, że olejki arganowe w ogóle, także i ten podrażniają mi oczy. Żałuję, więc bardzo, że nie mogę go w przeciwieństwie do olejku jojoba używać także do pielęgnacji przeciwzmarszczkowej skóry wokół oczu, a także do odżywienia rzęs i brwi.

Natomiast olejek arganowy świetnie się u mnie spisał, jako dodatek do maseczek z glinką, do pielęgnacji skórek wokół paznokci, a także do odżywienia włosów. Wystarczy, że do zwykłej odżywki nawilżającej do włosów dodam jedną kroplę tego olejku, a moje włosy są błyszczące, miękkie, gładkie.

Czasem dodaję też odrobinę oleju do zwykłego kremu do rąk i w ten sposób otrzymuję bardzo dobrą maseczkę do dłoni na noc. Zapach olejku nie jest co prawda tak świeży, orzechowy, jak olejku jojoba, jednak jest delikatniejszy, co docenią zwłaszcza osoby wrażliwsze na wonie kosmetyczne. W dobie wielkiej mody na oleje arganowe, których jest mnóstwo na rynku dla mnie ważne jest to poczucie, że sięgam po kosmetyk pewny z certyfikatem Ecocert.

4.52
Ocena na postawie 11 opinii Zobacz opinie
Oceń produkt Dodałeś już ocenę
Opakowanie:
Zapach:
Konsystencja:
Działanie:

Podstawowe fakty
ProducentMokosh
KategoriaPielęgnacja włosów
RodzajOlejki
Przybliżona cena59.00 PLN

Powiązane produkty

Oceny użytkowników (11)

Olej arganowy: wypróbuj również

Magiczny olej arganowy

... Olej arganowy w ostatnim czasie stał się niezwykle popularny, zawdzięczamy to jego wyjątkowym właściwościom pielęgnacyjnym oraz odmładzającym. Z racji swego bogactwa w naturalną witaminę E, fenole ... Olej arganowy w ostatnim czasie stał się ...

dawno temu

Olejek arganowy

... Olejek arganowy to cudowny specyfik, którego szczególne właściwości doceniono początkowo w Maroku. Obecnie rynek kosmetyczny obfituje w kremy i balsamy mające w swoim składzie cenny olej. ... Olejek arganowy to cudowny specyfik, którego ...

dawno temu

Uzasadniony bum na olej arganowy

... Szał na olej arganowy nadal trwa, ale wielkie bum nie jest bezpodstawne. Zawiera bardzo duże ilości witaminy E nazwanej potocznie „witaminą młodości”, oraz niezbędne nienasycone kwasy Omega 3, 6, 9. Ma działanie przeciwzmarszczkowe, znakomicie ...

dawno temu

Olej z baobabu. Godny następca oleju arganowego

... Olej z nasion baobabu jest cennym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasu linolowego i kwasu alfa-linolenowego, zawiera witaminy A, E, F i sterole. ... jak szpinak, natomiast pędy są spożywane jak szparagi. Drzewo ma ...

dawno temu

Stara Mydlarnia – Eco Receptura Olej arganowy organiczny 100 proc.

... kilogramów owoców, ich pestek albo ziaren. Do najdroższych wśród tych najdroższych należy olej arganowy. Ten złocisty olej ma mnóstwo zastosowań – wybierzmy ten najlepszy, na przykład Olej arganowy organiczny 100 proc. sygnowany marką Starej ...

dawno temu

Olej arachidowy

... Olej arachidowy pozyskiwany jest z niezwykle popularnych i smacznych orzeszków ziemnych. Stosuje się go przede wszystkim w kosmetyce, choć i w kuchni znajdzie swoich entuzjastów. ... Olej arachidowy pozyskiwany jest z niezwykle popularnych i ...

dawno temu

Olej makadamia

... Olej makadamia pochodzi z Afryki i jest wytwarzany z orzeszków makadamia. Jego cenne właściwości od lat wykorzystywane są w kosmetykach do pielęgnacji ciała i włosów. ... Olej makadamia pochodzi z Afryki i jest wytwarzany z orzeszków makadamia. ...

dawno temu

Olej sezamowy

... Olej sezamowy jest produktem wytwarzanym poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamu. Ma barwę jasno- lub ciemnożółtą i lekko orzechowy aromat. ... Olej sezamowy jest produktem wytwarzanym poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamu. Ma barwę jasno- ...

dawno temu

Cenny OLEJ. Pomoże pozbyć się centymetrów z brzucha

... Olej kokosowy ma także zastosowanie w kosmetyce. ... . Ważne, by wybierać taki olej, na opakowaniu którego widnieje napis „virgin”. Pamiętajmy też, by nie przesadzać z codzienną dawką. Najlepiej odmierzać sobie około 30 ml. Źródło: TVP Źródło ...

dawno temu

Doskonały wpływ oleju arganowego na skórę

... Olej arganowy nie bez powodu stanowi powszechnie wykorzystywany surowiec naturalny w wielu kosmetykach. Posiada on wielokierunkowy i niezwykle korzystny wpływ na skórę. Poznaj pozytywne skutki działania oleju arganowego. ... Olej arganowy ...

dawno temu

Olej kokosowy do włosów

... Regularne stosowanie oleju kokosowego na włosy ma nie tylko zbawienny wpływ na ich wygląd, ale także działa leczniczo na skórę głowy. ... zniszczonych farbowaniem i prostowaniem. Olej kokosowy występuje często jako składnik odżywek do włosów. ...

dawno temu

Olej z pestek winogron

... naszego życia jest olej z pestek winogron. Co kryje się w pestkach tych niezwykłych owoców? Jak można wykorzystać właściwości powstającego na ich bazie oleju? Nie trać okazji i już teraz przeczytaj poniższy artykuł, a wszystko stanie się jasne. ...

dawno temu

Lubisz olej kokosowy - oto 4 fakty, o których powinnaś wiedzieć

... Olej kokosowy już jakiś czas temu wdarł się przebojem na nasz rodzimy rynek spożywczy. Jego fani prześcigają się w wyszukiwaniu zalet tego produktu. Jedni przekonują, że pomaga w odchudzaniu, inni podkreślają jego właściwości prozdrowotne. A ...

dawno temu

Oleje kosmetyczne

... Pewnie zastanawiacie się, jak to możliwe, że substancje takie jak oleje mogą nadawać się do mycia skóry. Część z was spotkała się już na pewno z gotowymi olejkami pod prysznic lub do mycia twarzy. ... rezultaty. Przygotowanie mieszanki olejów do ...

dawno temu

Oleje w kosmetyce

... działania poszczególnych składników. Dużą grupę stanowią oleje stosowane w kosmetyce. Nie trać okazji i zobacz, co kryje się pod tą nazwą i w jaki sposób, korzystając z danych substancji, możesz wyglądać jeszcze atrakcyjniej. ... . Obok nich ...

dawno temu

Właściwości oleju lnianego

... Olej lniany powinien być tłoczony na zimno z dojrzałych nasion lnu. Olej musi mieć lekko żółty kolor, charakterystyczny zapach oraz smak przypominający orzeszki. W oleju lnianym znajdują ... się nienasycone kwasy tłuszczowe, zwłaszcza kwasy ...

dawno temu

Olej rycynowy na włosy

... skutecznością i wydatkami, jakie w związku z nimi musimy ponieść. Jedną z popularniejszych substancji, po jakie sięgamy, chcąc wzmocnić swoje włosy, jest olej rycynowy. Zobacz, czym on właściwie jest i w jaki sposób możesz wykorzystać jego ...

dawno temu

Cała prawda o oleju z orzecha włoskiego

... Chociaż orzechy włoskie są bardziej kaloryczne niż pączki i zawierają znaczną ilość tłuszczu, są one dużo zdrowsze dla naszego organizmu. Stworzony z nich olej wspaniale pasuje do sałatek, sosów ... i dressingów. Często stosowany jest także do ...

dawno temu

Tajemnica oleju kokosowego

... Próchnica jest jedną z najczęściej występujących chorób bakteryjnych na świecie, dlatego naukowcy ciągle poszukują nowych sposobów zapobiegania jej. Najnowszym odkryciem jest olej kokosowy. Niszczy ... Próchnica jest jedną z najczęściej ...

dawno temu

Powiązane Tematy