Co powinnaś jeść, a czego lepiej unikać, gdy chcesz zostać mamą

... , krakersy, wyroby cukiernicze i czekoladowe." Gdy starasz się o dziecko, uważaj również na niepasteryzowany nabiał, sery pleśniowe, konserwy, pasztety oraz surowe produkty rybne i sushi ...

dawno temu

Sezon na pomidory

... jeść je w sosach, zupach i pasteryzowanych sokach, wtedy likopen jest najlepiej przyswajalny. Są bogatym źródłem witaminy C, która wzmacnia organizm. Zawierają również dużo obniżającego ciśnienie potasu ...

dawno temu

Rodzaje i gatunki żółtego sera – który z nich wybrać?

... pasteryzowanego. W jego produkcji stosowane są mikroorganizmy, które powodują formowanie się otworów wielkości orzechów, nieregularnie splecionych w całym wnętrzu sera. Maasdam Powstał na początku lat 90. XX ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Food cosmetics. 8 pomysłów na naturalne kosmetyki bez wychodzenia z domu

... w pielęgnacji powinien być niepasteryzowany. W procesach pasteryzacji traci on bowiem większość swoich wartości odżywczych. Przygotowanie i stosowanie: Przekrój awokado. Wyjmij pestkę i zmiel ją blenderem ...