7 smakołyków ze Słowacji
... jednak taki deser jakiego spodziewają się Polacy – są to bowiem ziemniaczane haluszki (kluski) z bryndzą i słoniną podawane ze słodką i kwaśną śmietaną. Efekt naprawdę porażający, zwłaszcza ...
... jednak taki deser jakiego spodziewają się Polacy – są to bowiem ziemniaczane haluszki (kluski) z bryndzą i słoniną podawane ze słodką i kwaśną śmietaną. Efekt naprawdę porażający, zwłaszcza ...
... recepturę? Przede wszystkim, główna różnica polega na tym, że Węgrzy na Wigilię jedzą mięso. Podstawą jest gulasz szegedyński z dzika, słoniny i kapusty, zupa rybna, a na deser koniecznie strucla z makiem ...
... . Jako że należy ona do bardzo chudych mięs, ma tendencję do wysychania w piekarniku. Dlatego przed taką obróbką mięso warto nasmarować olejem lub tłuszczem wieprzowym albo obłożyć boczkiem lub słoniną. Wówczas pieczeń będzie soczysta i ...