Indeks glikemiczny

... , przyprawy, skorupiaki,10 – awokado,15 – agrest złoty, brukselka, cebula, cukinia, cykoria, czarna porzeczka, fasolka szparagowa, grzyby, imbir, kalafior, kapusta, kiełki soi, kiszona kapusta, koper ...

dawno temu

Dieta odmładzająca

... lub mleka z drożdżami piwnymi. Podwieczorek: szklanka soku jarzynowego. Kolacja: smażony stek, zielona fasolka duszona bez tłuszczu lub zielona sałata przyprawiona sokiem cytrynowym. Dzień dziewiąty ...

dawno temu

Chcę przytyć. List do Dietetyka

... śniadanie: Kanapki z pełnoziarnistego pieczywa z masłem, serem twarogowym półtłustym, do tego pomidor. Obiad: Kasza gryczana, pierś z kurczaka pieczona, gotowane warzywa strączkowe np.: fasolka szparagowa ...

dawno temu

Dieta tania i pełnowartościowa? To możliwe

... , więc rutyna nam nie zagrozi. Wiosną wybierajmy nowalijki, latem świeże pomidory, szparagi i fasolkę, truskawki, maliny i wiśnie. Jesienią do gry wchodzą dynie, bakłażany, jabłka i śliwki, a zimą ...

dawno temu

Dieta wysokokaloryczna

... , podlać szklanką wody i poczekać aż odparuje, na koniec dodać śmietanę i podgrzewać aż zgęstnieje) z pieczonymi ziemniakami i gotowaną fasolka szparagową. Podwieczorek Gofr z bitą śmietaną i dżemem ...