Rodzaje i gatunki żółtego sera – który z nich wybrać?

... serów półtwardych. Czas dojrzewania wynosi od kilku tygodni. Ma subtelny zapach oraz soczysty, śmietankowy smak. Jest to zarówno doskonały ser stołowy, jak i deserowy, wspaniale komponujący ...

dawno temu

Jakie jest twoje ikigai? Tajemnice długowieczności stulatków

... się na czekoladkę deserową, ale o rozsądne korzystanie z kąpieli słonecznych, a użycie nawet słabego filtra całkowicie blokuje syntezowanie witaminy D w skórze. Mit o słońcu wywołującym raka został ...

dawno temu

Nakrycie stołu: jak ułożyć sztućce, zastawę, kieliszki

... deserowych na formalnych uroczystościach jest nad talerzem. Trzonek łyżeczki powinien znajdować się po prawej stronie, a widelczyka po prawej. Nie zapomnijmy również o tzw. sztućcach środka stołu (inaczej ...