Potrawy z kapusty

... podstawę zupy z czerwonej kapusty i świetnie komponuje się z różnego rodzaju mięsami. Wystarczy przypomnieć sobie smak wieprzowiny z czerwoną kapustą albo sporządzanej z jej udziałem potrawki z kurczaka. ...

dawno temu

Smaki Węgier, czyli gulasz to tylko początek

... Najbardziej znanym w Polsce węgierskim daniem jest gulasz, który tak naprawdę na Węgrzech nie jest nazywany gulaszem (ta nazwa zarezerwowana jest dla bardziej płynnych potrawek) a pörköltem. Pörkölt ...

dawno temu

Strogonow - przepis tradycyjny

... . Kucharz Carême, widząc to, przyrządził z poszatkowanej polędwicy potrawkę, a książę, jedząc kolację, miał stwierdzić, że jak nie ta narzeczona, to będzie inna, jedzenie zaś to podstawa ...

dawno temu

Poświęciłam coś dla niego

... : lubię smażony bekon, potrawkę z piersi kurczaka, kotlety mielone. Sama nie mogę w to uwierzyć. Kamil uwielbia dobrze zjeść i to dla niego tak się zmieniłam. Nie musiałam się nawet do tego zmuszać ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak przyrządzić dobrą cielęcinę? Gdzie kupić i jak wybrać cielęcinę na obiad, żeby była smaczna?

... nie zaczną się zbyt gwałtownie kurczyć. W efekcie kotlety, pieczeń czy potrawka będą delikatniejsze. Mięso pokrojone na kotlety powinno leżakować w pokojowej temperaturze ok. 15-20 minut przed rozpoczęciem ...