Kawa, która nie zakwasza organizmu?
OLGA CHOJNACKA • dawno temuDo zakwaszenia organizmu przyczynia się brak ruchu, stres oraz regularne picie kawy. Sprzyja to powstawaniu toksyn powodujących niedotlenienie komórek, a tym samym stwarza doskonałe warunki do rozwoju m.in. komórek rakowych. Aby temu zapobiec, zacznij od zmiany kawy.
Kawę pijemy nawet kilka razy dziennie. Wiele z nas nie wyobraża sobie poranka bez filiżanki małej czarnej. Tymczasem jest to napój, który silnie zakwasza organizm. Doktorzy nauk medycznych Karl Otto i Ludwig Manfred Jacob stworzyli kawy Chi-Cafe, które łączą w sobie przyjemność z picia i pozytywny wpływ na zdrowie.
— Każda z kaw Chi-Cafe jest bogata w magnez oraz błonnik, który tworzy w żołądku i jelitach cienką powłokę ochronną zawierającą wartościowe minerały: magnez i wapń. Dodatkowo polifenole z granatu korzystnie wpływają na serce i układ krążenia oraz hamują procesy starzenia. – informuje Radosław Araszkiewicz z Dr. Jacob’s Poland.
Kawy Chi-Cafe pomagają utrzymać naturalny balans kwasowo-zasadowy. Poza tym dzięki ekstraktowi z guarany działają pobudzająco, sprzyjają witalności i służą koncentracji. Korzystnie wpływają także na serce, układ nerwowy i kostny. Oprócz właściwości zdrowotnych kawy Chi-Cafe mają po prostu doskonały smak.
Źródło: informacja prasowa Agnieszka Liśkiewicz
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze