Składniki:
- 40-50 dag mięsa gulaszowego,
- 35 dag pieczarek,
- 3 ogórki kiszone,
- sól,
- pieprz,
- papryka słodka,
- sos grzybowy w proszku.
Jak przyrządzić?
Mięso pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i podsmażyć. Posolić, dodać trochę pieprzu i papryki. Dusić aż mięso będzie miękkie. Nakoniec robimy sami sos na bazie śmietany i kawy zbożowej z mąką, lub dla poczatkujących sos - gotowiec z torebki. Po zagotowaniu dodajemy pokrojone w kostkę ogórki.
Jak podawać?
Na gorąco do ziemniaków, kaszy jęczmiennej lub ryżu.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4-5 |
Autor | Scarlett |