Składniki:
- 3 paczki biszkoptów okrągłych,
- 1 margaryna Palma,
- 5 żółtek,
- 1 całe jajko,
- 2 szklanki mleka w proszku,
- 3 serki homogenizowane waniliowe,
- 2 łyżki żelatyny,
- 3,5 łyżki kawy naturalnej rozpuszczalnej,
- 3/4 szklanki cukru.
Jak przyrządzić?
Żółtka i jajko ubić z cukrem na parze, następnie ostudzić ciągle ubijając. Margarynę ucierać dodając po trochu ubite jajka. Następnie dodać serki i mleko w proszku ciągle ucierając. Kawę zaparzyć w 2 szklankach wrzątku, ostudzić.Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklance gorącej wody, ostudzić dodać do masy.Biszkopt moczyć szybko w kawie i układać w tortownicy.
Na biszkopty kłaść krem potem ciastka moczone w kawie, następnie resztę kremu i znowu ciastka.Pierwszą i ostatnią warstwę powinny stanowić biszkopty.
Polać polewą czekoladową, wstawić na 2 godziny do lodówki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Mariusz96 |