Składniki:
- salata,
- brzoskwinie z puszki (polowki),
- zólty ser w duzych plastrach,
- szynka babuni, tez duze plastry.
Jak przyrządzić?
Polówki brzoskwin owinac szynka i na wierzchu polozyc plaster sera, tak poukladac na blasze i wstawic do piekarnika. Piec az ser sie stopi (delikatnie). Nastepnie wylozyc na lisc salaty i podawac.
Jak podawać?
Na tylu talerzykach ile osob tak, zeby kazdy mial wlasny i nie musial przekladac z polmiska.
Uwagi:
Jak dajecie to komus to widzi tylko gorke zapieczonego zoltego sera na salacie i nie spodziewa sie co jest w srodku, a to naprawde pychotka.
Pamietajcie mozna sobie przygotowac wszystko wcesniej, ale w piekarniku grzac tylko przed podaniem jak sa juz goscie.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | trochę ich jest |
Autor | Aniutka |