Składniki:
2 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, 2 piersi kurczaka, pół opakowania makaronu sojowego, kilka grzybków mun, 1 kostka bulionu drobiowego, łyżeczka sosu sojowego, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Marchewkę, pietruszkę i seler umyć i ugotować na parze. Pierś umyć i również ugotować na parze. Makaron zalać gorącą wodą i poczekać 5 minut, aż zrobi się miękki, to samo zrobić z grzybkami. Zrobić bulion, dodając sos sojowy do smaku (żeby było pikantne). Gdy warzywa i mięso będą już gotowe, pokroić wszystko w drobną kostkę. To samo zrobić z grzybkami (wcześniej je odcedzić). Do głębokiego talerza nałożyć makaron, warzywa, mięso i grzybki i wszystko zalać bulionem. Można posypać natką pietruszki.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1-2 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Ania |