Palestyna - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1,5 szklanki mąki,
1,5 szklanki cukru pudru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1,5 kostki masła roślinnego,
5 jaj,
po 5 łyżek: wódki, kakao i ciepłej wody.

Jak przyrządzić?

Masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając dodawać po jednym żółtku, następnie po łyżce wódki, kakao i ciepłej wody. Odłożyć półtorej szklanki kremu do przełozenia i udekorowania ciasta. Do pozostałej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a potem piane z białek. Włożyć ciasto do małej tortownicy i wstawić do gorącego piekarnika. Piec około 45 minut. Wystudzone ciasto przekroić, przełożyć częścią kremu, resztą ozdobić wierzch.

1.00
1 głos
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
AutorAga D.

Palestyna: Podobne przepisy

Palestyna: wypróbuj również

Party International

... Rosja wysuwa się na prowadzenie, ale Palestyna depcze jej po piętach, idzie do przodu, mocno do przodu, łeb w łeb z Irakiem… Kto przejmie klucz?! Kto przejmie klucz?! Ale babcia odwraca ...

dawno temu

Powiązane Tematy