Składniki:
- piersi z kurczaka (ilosc zalezna od osob jedzacych),
- pędy bambusa,
- kukurydza,
- imbir,
- grzyby shitake,
- sos chili, słodko-kwaśny,
- kiełki soi,
- makaron chiński,
- szczypior chiński.
Jak przyrządzić?
Kroimy piersi z kurczaka na srednio grube kawalki, doprawiamy wedle upodoban, po czym podsmazamy na oliwie (najlepiej smakowej, np. czosnkowej lub sojowo-imbirowej). W miedzyczasie siekamy szczypior chinski i wrzucamy razem z kielkami, pedami bambusa, grzybami, kukurydza oraz posiekanym imbirem na patelnie :-) Wszystko mieszamy, a kiedy miesko nabierze srednio zlocistego koloru, dolewamy sosy (tak duzo, jak lubisz :-P). Czekamy, az kurczak dobrze sie podsmazy i gotowe!
Jak podawać?
Na talerzu.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | krem |