Chińszczyzna - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- piersi z kurczaka (ilosc zalezna od osob jedzacych),
- pędy bambusa,
- kukurydza,
- imbir,
- grzyby shitake,
- sos chili, słodko-kwaśny,
- kiełki soi,
- makaron chiński,
- szczypior chiński.

Jak przyrządzić?

Kroimy piersi z kurczaka na srednio grube kawalki, doprawiamy wedle upodoban, po czym podsmazamy na oliwie (najlepiej smakowej, np. czosnkowej lub sojowo-imbirowej). W miedzyczasie siekamy szczypior chinski i wrzucamy razem z kielkami, pedami bambusa, grzybami, kukurydza oraz posiekanym imbirem na patelnie :-) Wszystko mieszamy, a kiedy miesko nabierze srednio zlocistego koloru, dolewamy sosy (tak duzo, jak lubisz :-P). Czekamy, az kurczak dobrze sie podsmazy i gotowe!

Jak podawać?

Na talerzu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Autorkrem

Chińszczyzna: Podobne przepisy

Chińszczyzna: wypróbuj również

Powiązane Tematy