Składniki:
żółty ser (25 dag), orzechy włoskie mielone (2 czubate łyżki stołowe), majonez, czosnek (4 ząbki), kilka kropli maggi (najlepiej firmy maggi),
Jak przyrządzić?
Ser zetrzeć, dołożyć resztę składników i dokładnie wymieszać. Majonezu musi być taka ilość żeby pasta nie była za rzadka. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Jak podawać?
Kanapkę smaruję samą pastą, bez masła, przecinam po skosie na dwie części i każdą ubieram kawałeczkiem orzecha włoskiego.
Uwagi:
Pasta najlepsza jest z ciemnym chlebem. Bardzo polecam jest, naprawdę pyszna.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dla 8 osób |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 9 zł |
Autor | behemocik |