Wśród skał Białej Pustyni

... taca, a na niej feta, ful, falafle, pomidory, jajka, marynowana marchew. Ależ mamy ucztę! Nie jesteśmy w stanie zjeść niespodzianki. Na całe szczęście po chwili mamy towarzystwo. W takim miejscu ...

dawno temu

Rodzaje i gatunki żółtego sera – który z nich wybrać?

... , jarzynami, a jego bardziej dojrzałą formę z marynowanymi rybami. Ze względu na to, że dobrze się topi, można używać go do sosów i makaronów. Różnorodność dostępnych na rynku gatunków sera pozwala ...

dawno temu

Toksoplazmoza – fakty i mity

... i niespożywanie surowego, marynowanego, grillowanego lub wędzonego mięsa. Działanie temperatur w granicach 55 st. C zabija pierwotniaka po 30 minutach, 70 st. C - po kilku minutach. Natomiast mrożenie ...

dawno temu

Komosa ryżowa

... szklanki bulionu warzywnego/wody, • 1 łyżka drobno posiekanych orzechów włoskich, • pół łyżki klarowanego masła, • sól do smaku. marynowana marchewka: • 1 średniej wielkości marchewka, • 1 łyżka oliwy ...