Dieta dla kobiety trenującej
... i podroby (wątróbkę – w żaden dzień jej nie było). Z punku widzenia jakości diety ważne byłoby także zmniejszenie spożycia cukrów prostych, zwłaszcza tych pochodzących z soków, musli, jogurtu ...
... i podroby (wątróbkę – w żaden dzień jej nie było). Z punku widzenia jakości diety ważne byłoby także zmniejszenie spożycia cukrów prostych, zwłaszcza tych pochodzących z soków, musli, jogurtu ...
... żółtych, frytek, tłustych ryb, orzechów, podrobów i żółtek jaj. Węglowodany w diecie chorego powinny pokrywać 50-60% jego zapotrzebowania energetycznego na dobę. Cukrzykom nie wolno spożywać ...
... with suet, onions, oatmeal, and seasonings and boiled in the stomach of the animal – tradycyjna szkocka potrawa: gotowany żołądek barani wypełniony podrobami i przyprawami. jellied– in jelly ...
... , takie jak łosoś, czy makrela. Jej źródłem jest też tran. Znacznie mniej znajduje się jej w mięsie, podrobach, drobiu i przetworach mlecznych, zwłaszcza o obniżonej zawartości tłuszczu. Dostarczanie ...