Kuchnia

"IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić" - recenzja

„IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić” to nowe dzieło Anny Jurksztowicz – wokalistki, autorki piosenek i producenta muzycznego. Książka kucharska o podróżach, życiu i jedzeniu. Oprócz przepisów na pyszne dania główne, przekąski i desery ...

dawno temu

Pesso Makaron Pszenny Wodzisław

Śpieszysz się do pracy i nie w głowie Ci przygotowywanie lunchu? Wydaje Ci się niemożliwe stworzenia takiego, który byłby pożywny, lekkostrawny, łatwy i szybki do wykonania równocześnie? Zanim to stwierdzisz, sięgnij po Pesso Makaron Pszenny, danie ...

dawno temu

Pesso Makaron Pszenno-Gryczany Wodzisław

Doskonale wiemy, że kasze są bardzo zdrowe i pożywne, a na dodatek smaczne. Jednak proces ich przygotowywania (nawet jeżeli są w torebkach) niektórym wydaje się zbyt pracochłonny. Podobnie rzecz się ma z makaronem. Jest pyszny, ale trudno zapomnieć ...

dawno temu

Galaretka Pastelowa o smaku Blue Ocean – Wodzisław

Egzotyczne drinki mają to do siebie, że świetnie smakują i pozwalają zapomnieć o bożym świecie. Ale następnego dnia po imprezie już tak przyjemnie nie jest i nie pomaga nawet niezawodny do tej pory sposób na kaca naszej babci. Jeżeli mamy ochotę na ...

dawno temu

Recenzja książki „Domowe wypieki” Joanny Niedobeckiej

Smak i zapach świeżo upieczonego ciasta kojarzy się z beztroskim czasem dzieciństwa. W niektórych domach nadal praktykowana jest tradycja, wedle której tydzień bez upieczonego ciasta jest tygodniem straconym. Żadne ciasto lub słodkości zakupione w ...

dawno temu

„Kulinarne podróże po Chorwacji” – recenzja

Czy lubię gotować? Bardzo! Uwielbiam też książki kucharskie. Piękne zdjęcia różnorodnych potraw inspirują mnie do działania i mobilizują. Mam w domu wiele przepisów. Z niektórych korzystam raz i już do nich nie wracam, z innych znacznie częściej. ...

dawno temu