„IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić” to nowe dzieło Anny Jurksztowicz – wokalistki, autorki piosenek i producenta muzycznego. Książka kucharska o podróżach, życiu i jedzeniu. Oprócz przepisów na pyszne dania główne, przekąski i desery ...
Śpieszysz się do pracy i nie w głowie Ci przygotowywanie lunchu? Wydaje Ci się niemożliwe stworzenia takiego, który byłby pożywny, lekkostrawny, łatwy i szybki do wykonania równocześnie? Zanim to stwierdzisz, sięgnij po Pesso Makaron Pszenny, danie ...
Egzotyczny owoc liczi stał się inspiracją do stworzenia Galaretki Pastelowej o smaku Lychee Coctail.
Doskonale wiemy, że kasze są bardzo zdrowe i pożywne, a na dodatek smaczne. Jednak proces ich przygotowywania (nawet jeżeli są w torebkach) niektórym wydaje się zbyt pracochłonny. Podobnie rzecz się ma z makaronem. Jest pyszny, ale trudno zapomnieć ...
Egzotyczne drinki mają to do siebie, że świetnie smakują i pozwalają zapomnieć o bożym świecie. Ale następnego dnia po imprezie już tak przyjemnie nie jest i nie pomaga nawet niezawodny do tej pory sposób na kaca naszej babci. Jeżeli mamy ochotę na ...
Kulinarna książka „Delicja i łakocie” miała swoją premierę pod koniec października 2015 roku. Kiedy tylko zobaczyłam w sieci jej okładkę, wiedziałam, że muszą ją mieć nie tylko na swojej półce, ale przede wszystkim w kuchni. Jest to bowiem zbiór ...
Smak i zapach świeżo upieczonego ciasta kojarzy się z beztroskim czasem dzieciństwa. W niektórych domach nadal praktykowana jest tradycja, wedle której tydzień bez upieczonego ciasta jest tygodniem straconym. Żadne ciasto lub słodkości zakupione w ...
Czy lubię gotować? Bardzo! Uwielbiam też książki kucharskie. Piękne zdjęcia różnorodnych potraw inspirują mnie do działania i mobilizują. Mam w domu wiele przepisów. Z niektórych korzystam raz i już do nich nie wracam, z innych znacznie częściej. ...
Rozmowa została przeprowadzona z dr Anetą Górską-Kot, Ordynator Oddziału Pediatrii w Szpitalu Dziecięcym przy ul. Niekłańskiej w Warszawie.