42

Jajko pęka podczas gotowania? Oto sposób

Chciałaś tylko podsmażyć mięso, ale przy okazji musisz posprzątać pół kuchni, bo tłuszcz pryskał dookoła patelni. Z trzech gotowanych jajek tylko jedno nie pękło. A cytrusy, o których zapomniałaś, zdążyły się pomarszczyć. Kto z nas nie zna tych problemów? Na szczęście są sprytne sposoby, żeby się ich pozbyć. Zobaczcie sześć trików ułatwiających pracę w kuchni.

Zobacz także: tak oszukują producenci jajek

źródło: Agencja TVN/x-news
Skomentuj

Komentarze (42)

  • gość 30.06.2016, 16:16
    Dziwne, bo mi tłuszcz nie pryska, jajka nie pękają, nic mi się nie przypala. Chyba jestem nienormalna.
    143
    96 | 47
    • trella 05.07.2016, 10:37
      Hahahahaa dokładnie to samo pomyślałam. Zapraszam na placimyrachunki.pl
      18
      2 | 16
  • Marko 30.06.2016, 16:25
    Pryska, bo dajesz "pełny gaz", pęka, bo wkładasz zimne do wrzątku.
    90
    59 | 31
  • emi 30.06.2016, 16:48
    Wow. Jaka Ty jesteś idealna. Brawo ty :D
    40
    25 | 15
  • gośćyjachu 30.06.2016, 16:51
    bo trzeba miec pomyslunek aby zrozumiec ze jajka wyjac z lodowki godzine przed gotowaniem i po problemie i.t.d
    36
    16 | 20
  • wd40 30.06.2016, 17:06
    fakt
    8
    3 | 5
  • gość 30.06.2016, 17:06
    Pękają - bo masz za mały woreczek mosznowy
    122
    76 | 46
  • gość 30.06.2016, 17:16
    Film sie nie wlącza.
    20
    15 | 5
  • Fred 30.06.2016, 17:41
    Moje jaja jak arbuzy !
    19
    7 | 12
  • edy 30.06.2016, 17:45
    Bo przed gotowaniem nie należy jajek obierać ze skorupki debilu
    50
    36 | 14
  • MMartha 30.06.2016, 17:58
    smaze beztluszczowo, uzywam jajowar :=)nie jadam cytrusow poniewaz sa spryskane silnymi srodkami chemicznymi !
    10
    3 | 7
Trwa ładowanie...