RE9 ADVANCED® PREPWORK: PIELĘGNACJA SKÓRY TO DOBRA ZABAWA

... się do poprawy jej wyglądu pod względem drobnych zmarszczek i nadając jej naturalnie wyglądający i młodzieńczy blask. Wyciągi z truskawki, jeżyny, maliny, jagody acai, żurawiny i jagody są źródłem ...

dawno temu

Skąd biorą się przebarwienia na zębach?

... zęba. Tutaj my mamy decydujący wpływ na te zmiany, jedząc i pijąc produkty, które barwią nasze zęby. Do nich możemy zaliczyć: jagody, borówki, jeżyny, wiśnie, maliny, curry, kurkumę, buraki, kawę ...

dawno temu

Owoce a karmienie piersią

... , brzoskwinie, jabłka, maliny, jeżyny, porzeczki, agrest; soki, dżemy, jogurty i galaretki z tych owoców,warzywa: ogórki, buraki, marchewka, ziemniaki, kapusta pekińska, kukurydza, pietruszka, koperek, soja ...

dawno temu

Pułapki niezdrowego odżywiania

... , dynia, papryka, pomidory, kapusta, brokuły, morele i brzoskwinie,witaminy E - jeżyny, czarne porzeczki, jagody, szpinak i brokuły,błonnika - zielony groszek, cykoria, fasola szparagowa, marchew, jagody ...

dawno temu

Dieta bogata w błonnik

... . Maliny, jeżyny, jagody i banany to inne wysokobłonnikowe owoce. W diecie powinny również znaleźć się jabłka ze skórką. Pełnoziarniste pieczywo Na śniadanie lub w czasie lunchu zjedz kanapkę ...

dawno temu

Zdrowy uśmiech dzięki wodorostom?

... (jeżyny, maliny, jagody). Produkty te powodują odkładanie żółto – brunatnego osadu i zęby wyglądają nieestetycznie. Niestety takiego osadu nie można usunąć za pomocą pasty i szczoteczki ...

dawno temu

To może doprowadzić do poważnych wad rozwojowych płodu!

... . W jadłospisie należy uwzględnić wszystkie grupy produktów spożywczych czyli produkty zbożowe, warzywa, owoce, mleko i jego przetwory, mięso, ryby, wędliny, jaja. Prawidłowy przyrost masy ciała kobiety ...

dawno temu

Tego nie wiesz o czosnku!

... go do pizzy, kanapek, wędlin czy jaj. Sprawdza się też jako naturalny konserwant. Dodany do zalewy, zapobiega psuciu się przetworów. Możemy go zamrażać i w takiej postaci dostępny już jest w sklepach ...

dawno temu

Jak wybierać owoce i warzywa w zimie?

... tylko o określonej porze roku jest najlepszej jakości. Najwięcej witamin i składników odżywczych mają owoce i warzywa sezonowe. Zimą z kolei warto korzystać z kiszonek, przetworów i produktów egzotycznych ...

dawno temu

Trzy kolory zdrowia

... i ich przetworach. A jeśli wybierzemy produkty ekologiczne, ich zawartość może być nawet do dwóch razy wyższa. Czerwona papryka to z kolei cenne źródło witaminy C wzmacniającej układ odpornościowy oraz beta-karotenu ...

dawno temu

Dieta na przytycie

... się w mięsie (najlepiej sięgać po chude: drób, chuda wołowina, polędwica, dziczyzna), rybach, mleku i jego przetworach. Dieta na przytycie – jadłospisWarto wyeliminować z jadłospisu tłuszcze zwierzęce ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Czym się kierować przy wyborze probiotyku dla dorosłych?

... Lactobacteriaceae. Ich naturalnym źródłem są kiszone warzywa (szczególnie kiszone ogórki, kiszona kapusta, kiszone buraki etc.), a także przetwory mleczne poddane fermentacji (naturalny jogurt, kefir, maślanka ...

dawno temu

Niedoceniana witamina K

... i przetwory mleczne, jajka;ziemniaki, awokado;wątróbka. Niedobory mogą się pojawić u osób przyjmujących dłuższy czas antybiotyki (niszczą florę bakteryjną jelit), aspirynę i jej pochodne (rozrzedzają krew ...

dawno temu

Cholesterol nie do końca zły

... cholesterolu dostarczamy wraz z pokarmem, wątroba zwiększa lub zmniejsza jego produkcję. Cholesterol znajduje się w produktach pochodzenia zwierzęcego: tłuste mięso, podroby, mleko i przetwory mleczne ...

dawno temu

Dieta matki karmiącej piersią

... . Dlatego sięgaj po tłuszcze roślinne i tran. Unikaj tłuszczów zwierzęcych.Witaminy i minerały - najważniejsze z nich to wapń (zawarty w mleku i jego przetworach, rybach i zielonych warzywach), żelazo (czerwone ...

dawno temu

Jak wzmocnić odporność?

... w marchewce, wątróbce drobiowej, jajach i przetworach mlecznych wpływa na zwiększenie ilości wytwarzanych ciał odpornościowych oraz wzmocnienie tkanki nabłonkowej.Witamina C - znajdziecie ją w owocach ...

dawno temu

Racjonalne żywienie zamiast diety

... powinien sięgać po mleko i jego przetwory dwa razy dziennie. Możesz na przykład zjeść 40 g twarogu, 75 g serka homogenizowanego, 25 g żółtego sera i wypić dwie szklanki kefiru, jogurtu czy maślanki. Uważaj ...

dawno temu

Pełnowartościowe śniadanie to podstawa!

... pełnowartościowego śniadania jest również mleko i produkty mleczne.60856 2. Mocny budulec kości, bo mleko i przetwory mleczne to nie tylko pełnowartościowe białko, ale także dobrze przyswajalny wapń ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak ozdobić tort owocami świeżymi lub mrożonymi? Glazurowanie owoców

... albo truskawki; ● egzotyczny tort i marakuja, mango, kiwi; ● truskawkowy tort i truskawki, maliny, borówki; ● leśny tort i maliny, jeżyny, jagody, żurawina. Pozbawione masy cukrowej i tłustych kremów ...

12 miesięcy temu

Zupa jabłkowa

... bądź torcik jeżynowy posiadają znacznie większą ilość kalorii niż same banany albo jeżyny. Ciekawym sposobem na lekki obiad jest ugotowanie zupy z owoców. O tym, że zdrowe zupy są bardzo ważne w naszej ...

dawno temu

Zbij cholesterol

... , smalcu lub słoninie. Ograniczeniu powinno podlegać spożycie frytek, chipsów, słodyczy, jajek, mleka i jego przetworów, czyli śmietany, serów żółtych i topionych. Tłuszcze zwierzęce powinny zostać ...

dawno temu

Co jeść, by uniknąć próchnicy?

... w połączeniu z fosforem. Wapń lubi towarzystwo witaminy D, bo dzięki niej jest lepiej wchłaniany przez organizm. Wapń znajdziemy w mleku i jego przetworach, w nasionach maku, słonecznika, w orzechach, suszonych ...

dawno temu

White Christmas – uśmiech biały jak święta

... jako składnik ryby po grecku. Groźne są soki owocowe, coca-cola , herbata oraz kawa i papierosy. Jeżeli biała dieta to białe jedzenie, czyli mleko i jego przetwory, białe mięso, ryby i produkty ...

dawno temu

Co zatrzyma twoją opaleniznę na dłużej?

... przeciwutleniaczy. Jednym z nich jest likopen, który neutralizuje szkodliwy wpływ promieniowania słonecznego. Najbogatsze źródło likopenu to pomidory a zwłaszcza przetwory pomidorowe. 25616 Włączenie ...

+ Pokaż więcej