... wzdęciom. Czosnek Nie wszyscy lubią jego smak, a szkoda, bo to niezwykle zdrowa przyprawa. Czosnek zawiera związek bogaty w siarkę zwany allicyną, który nadaje mu ostry smak. Allicyna posiada silne ...
... Idealne na lato, pyszne, zdrowe, a do tego pomagają zrzucić nadmiar kilogramów. Co to takiego? To koktajle odchudzające, które pokochasz i z pewnością włączysz do swojego menu. Jak je przygotować? Które składniki możesz wykorzystać? Jaka jest ...
... jest o wiele zdrowszy niż cukier biały, składający się głównie z cukru buraczanego (sacharozy), łatwiej przyswajalny i nieco mniej kaloryczny, może więc zastąpić cukier w napojach i potrawach ...
... Jeżeli chcesz, aby twoje dziecko w przyszłości odżywiało się zdrowo, zadbaj o jego najwcześniejsze nawyki żywieniowe. To ty decydujesz o tym, co trafi na talerz malucha! Podczas gdy nie ma nic złego ... znacznie słabszy układ odpornościowy niż ...
... Chyba każdemu z opalenizną jest do twarzy. Przybrązowieni, ze zdrowymi rumieńcami na twarzy przeglądamy się w lustrze z satysfakcją odkrywając jakiś nowy wymiar naszej urody: podkreślony błękit ...
... Jesienią mamy zatrzęsienie zdrowych i tanich owoców i warzyw. Brokuły, szpinak, czerwona papryka, maliny i jabłka mają mnóstwo witaminy C, a pomidory i czerwona papryka - likopenu, jednego ...
... Piękne, zadbane włosy podkreślają urodę, są naszą wizytówką i odzwierciedleniem zdrowego trybu życia. Dobrym sposobem na wzmocnienie włosów jest masaż skóry głowy. Poprawia krążenie krwi, likwiduje bóle głowy i zmęczenie, relaksuje. ... Piękne, ...
... Zdrowy styl życia to modne hasło. Co się pod nim kryje? Zdrowy tryb życia kojarzy się niektórym z ruchem, a innym z dietą. I bardzo dobrze, gdyż i jedno, i drugie wpływa na nasze zdrowie. Ruch ... , aktywność fizyczna, ćwiczenia podnoszą ...
... ,5050,klip.html&ast=1 Najlepszym rozwiązaniem dla osób odchudzających się jest racjonalna, zdrowa dieta. Tylko racjonalne odżywianie i codzienne ćwiczenia mogą przynieść trwały spadek masy ciała ... spalać tkankę tłuszczową. ...
... 1780083 Kefir, jogurt naturalny i maślanka – to jedne z najczęściej wybieranych produktów mlecznych. Który jest najzdrowszy? Maślanka to pozbawiona tłuszczu część mleka, która powstaje ... , łącznie z drożdżami. Taki proces fermentacji może ...
... się pomogło mu pokonać katar i inne dolegliwości. Posłuchajcie, co jeszcze można zrobić w zimie, by być zdrowym i cieszyć się długowiecznością. ...
... Cukier przez wielu dietetyków nazywany jest białą śmiercią, dlatego wielbiciele zdrowej żywności zaczęli prześcigać się w szukaniu jego zamiennika. Tak trafili na syrop z agawy, który miał być wybawieniem, a okazał się zagrożeniem. ...
... . Teraz pora na ubijanie piany. Kiedy będzie sztywna wymieszaj ją z jabłkami. 5. Zdrowy deser owocowy, występujący pod zimową nazwą - śnieg jabłkowy jest już gotowy. Ozdób go tylko cząstkami jabłek oraz listkami melisy. Smacznego! ...
... promieni słonecznych, zmiany temperatur lub stres. Jeżeli nie potrafimy samodzielnie ocenić, jaka jest nasza skóra, czego potrzebuje, czy jest zdrowa, najlepiej zwrócić się o pomoc do specjalistów ... . Sposoby na zdrową skórę: zadbaj o właściwą ...
... , który odpowiada za zdrowe kości, wegetarianie znajdują w ziarnach sezamu, tofu, zielonych warzywach, brązowym ryżu, pomidorach. Większość warzyw, owoców, nasion, zbóż, orzechów zawiera witaminy i minerały ... potrzebnych do życia. Zdrowe, ...
... Piękne i zdrowe włosy są naszą wizytówką. Warto o nie odpowiednio zadbać, gdyż niezależnie od pory roku, narażone są na szkodliwe działanie czynników atmosferycznych. Pielęgnacja włosów nie powinna ... ograniczać się jedynie do zewnętrznych ...
... nie jest. Spotkamy go wszędzie, także w pozornie zdrowych i dietetycznych jogurtach. Dobrym przykładem ilustrującym prawdziwość tej teorii są Francuzi – uwielbiają tłuste sery i jedzą stosunkowo sporo ... czerwonego mięsa, jednak wciąż są ...
... Gotowanie na parze jest coraz bardziej popularne. I nic dziwnego – potrawy przyrządzane w parowacze nie tylko są zdrowsze, ale i smakują o niebo lepiej niż smażone czy duszone. Dlaczego warto gotować ... na parze? Jakie korzyści z takiej kuchni ...