Kosmetyki naturalne. Produkty znajdziesz w kuchennej szafce!

... i nadmierną potliwością, to kuracja w sam raz dla ciebie! Wymocz stopy w wodzie z dodatkiem mąki ziemniaczanej. Skrobia ma właściwości chłodzące i zmiękczające naskórek, bardzo dobrze służy ...

dawno temu

Pomysły na świąteczne sałatki

... ziemniaczano-śledziową na blogu Przepisy Babci Stasi. Na Święta życzę Wam głowy pełnej kulinarnych inspiracji! A czy wiecie już jakie sałatki w tym roku przyrządzicie dla Waszych bliskich? ...

dawno temu

Jabłko czy batonik? Czy wiesz co je Twoje dziecko?

... niż smażone w głębokim tłuszczu. Urozmaicaj dietę – wtedy nie będzie nudna dla dziecka. Zamiast tradycyjnego puree ziemniaczanego zaserwuj ryż z sosem curry lub grillowane ziemniaczki. Nie posypuj ...

dawno temu

Poznaj 4 przepisy na wigilijne potrawy w wersji fit, czyli zdrowe święta z Konradem Gacą

... na mniejsze partie i rozwałkuj. Przy pomocy szklanki wycinaj krążki, na których układaj farsz. Uformuj pierożki. Dodaj łyżkę oliwy z oliwek do garnka z wodą i doprowadź do wrzenia. Na wodzie ułóż ... łyżkami oliwy i pieprzem. Karpia podziel na ...

dawno temu

Pomidory – źródło zdrowia i witamin!

... , spaghetti z koncentratu pomidorowego i pomidorów (zamiast wody dodać sok pomidorowy),pieczona papryka z pomidorowym farszem (pomidory można wymieszać z kaszą gryczaną, podsmażonymi pieczarkami ... , ogórkiem kiszonym i taki farsz włożyć do ...

dawno temu

Neptek kulinarny

... ” – phi! Bułka z masłem. Farsz z pudełka, a ptak już jest wypatroszony, no to mam z górki. Indyk ląduje w zlewie i zaczyna się kąpiel. Chwila grozy, kiedy ręka utyka mi we wnętrzu ptaka. Z wrzaskiem ... wyszarpuję dłoń, dalej idzie już gładko. ...

dawno temu

Jeść i nie przytyć

... ,że ludzie zamieszkali w sferze kultur kulinarnych opartych na ryżu należą do zdecydowanieszczuplejszych niż ludzie z pszenicznej i ziemniaczanej strefy żywienia. Pierwszym krokiemosób zamierzających ...

dawno temu

Obalamy warzywne mity!

... – jedno średniej wielkości warzywo dziennie oraz pokusisz się o bogatą w błonnik ziemniaczaną skórkę, na pewno nie przytyjesz, a dostarczysz organizmowi wielu cennych składników odżywczych ...

dawno temu

Najlepsze przepisy z mango w roli głównej!

... łyżki oleju, 40 dag ryżu długoziarnistego, 2 łyżki curry, 400 ml rosołu, 3 listki laurowe, 2 średnie jabłka, 4 czerwone papryczki chili, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 30 dag jogurtu ... na cząstki i dodać go do potrawki na 5 minut przed ...

dawno temu

Dobrodziejstwa roślin strączkowych

... niedoczynność tarczycy. Na pewno może mieć jednak taki wpływ na wegan. Soja może mieć szerokie zastosowanie w kuchni. Sporządzane są z niej pasztety, pasty, farsze do pierogów, gołąbków, zupy ...

dawno temu

Zostaniesz moją żoną? A umiesz lepić pierogi?

... Lubiłam patrzeć, jak pochylona nad stolnicą babcia napełnia je mięsnym farszem i lepi. Pozwalała mi wykrajać szklanką formę. Z czasem lepiłyśmy razem. Przed świętami siadałyśmy do stolnicy ...

dawno temu

Gołąbki z grzybami

... układamy farsz i zawijamy go. Gołąbki należy włożyć do brytfanny, dodać do nich wodę i włoszczyznę. Całość gotujemy na wolnym ogniu jeszcze przez około 70-80 minut. Na bazie bulionu warzywnego możemy następnie przygotować sos pomidorowy, dodając ...

dawno temu

Kapusta z grzybami

... już miękkie, doprawiamy kapustę odrobiną soli i pieprzu. Jeżeli będziemy miały jej za dużo, możemy z powodzeniem po zmieleniu dodać ją jako farsz do pierogów bądź krokietów. Jeżeli chcesz, by posiadała ona bardziej wyraźny smak, możesz dodać do ...

dawno temu

Jajka faszerowane pieczarkami

... z pieczarkami mielimy w maszynce z dużymi oczkami. Farsz doprawiamy majonezem, solą i pieprzem, by następnie umieścić go w miejscu żółtek. Potrawę przed podaniem zdobimy posiekaną natką pietruszki. Smacznego!   ...

dawno temu

Łosoś z serem

... roladek, jak i pasty rybnej na kanapki. Kawałki łososia mogą być również dodawane do zupy rybnej, jak i występować w formie farszu do naleśników bądź pierogów. Co więcej, wybrany kawałek możemy uwędzić ...

dawno temu

Przepisy na ślimaki

... się nie tylko jako przystawka, lecz również jako dodatek do dania głównego. Dodanie ich do farszu pierożków ravioli, kaczki, kurczaka, zupy albo sałatki urozmaici i wzbogaci smak dobrze znanych potraw. ...

dawno temu

Zrazy wieprzowe

... się bowiem do bitek i roladek. Pierwsze z nich są rozbijanymi, podsmażanymi, a potem duszonymi plastrami mięsa, podczas gdy drugie są zawiniętymi kawałkami mięsa z farszem. Wyróżnić można zatem zrazy zawijane ...

dawno temu

Uwaga! Facet gotuje...

... , do którego notabene włożył chyba wszystko, co było w lodówce. Czułam się tak zmęczona tym obiadem, jakbym to ja robiła te naleśniki i to dla całej wygłodniałej armii. Do tego królewski farsz ...

dawno temu

Tarta grzechu warta

... ciasto. Piecz w piekarniku przez 10-15 minut w temperaturze 180-220°C. W międzyczasie zabierz się za farsz. Pokrój boczek w kostkę i podsmaż go na patelni. Pora oddzielonego od liści pokrój w talarki ...

dawno temu

Naleśniki gryczane

... natomiast nie wyobrażają sobie lepszego zestawienia niż naleśniki z cukrem i cynamonem. Naleśniki dodatkowo można zwieńczyć słodkim sosem albo zapiec razem z serem bądź beszamelem. Bez względu na to, jaki farsz ...

dawno temu

Sos śliwkowy

... smak bigosu bardziej wytrawnym oraz wzbogacają walory chleba. Świetnie sprawdzą się także jako dodatek do mięs w formie sosu śliwkowego do pieczeni albo farszu. O ile dodanie śliwek do mięsa jest dość ...

dawno temu

Kotlety z cukinii

... , aby uzyskać bardziej gęsty farsz, który doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Następnie formujemy kotleciki, obtoczamy w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Kotleciki serwujemy ...

dawno temu

Pasta z łososia

... , będziesz mogła użyć ich do posmarowania nie tylko ulubionego chleba, ale także krakersów, sucharów, jajek, a nawet jako farszu do pasztecików. Niektóre pasty bardzo dobrze sprawdzają się również w czasie ...

dawno temu

Krewetki z czosnkiem

... . I tak spotkać się możemy z zupą z dodatkiem krewetek, pierogami bądź naleśnikami z farszem przygotowanym z ich udziałem. Obok tego można je piec, smażyć, gotować albo grillować i za każdym razem cieszyć ...

+ Pokaż więcej