Pięć kiepskich wymówek od jedzenia warzyw

... zajmie ci więcej czasu, niż zamówienie pizzy. Jeżeli jednak codziennie starasz się przygotować zdrowy posiłek, przyrządzenie sałatki, czy ugotowanie warzyw na parze, nie zajmie wiecej czasu ... podstęp. Spróbuj dodać zieloną fasolkę lub inne ...

dawno temu

Wino do potraw

... ? Sałatka warzywna– można ją przyrządzić, wykorzystując ziemniaki, ogórki konserwowe, paprykę czerwoną, jajka na twardo, natkę pietruszki, oliwki oraz aromatyczne przyprawy w postaci koperku ... . Składniki mieszamy i dodajemy kilka łyżeczek ...

dawno temu

Odkrywamy tajemnice sosów

...   Czy zastanawialiście się kiedyś, jedząc ostrrrego kebaba, co to za czerwona pasta, której nawet nieduża ilość na pomidorze, czy kawałku mięsa „wypala Wam dziurę w podniebieniu”? To właśnie Harissa ... Czy zastanawialiście się kiedyś, jedząc ...

dawno temu

Jadalny kaktus

... Soki, alkohol, sałatki – to wszystko można przyrządzić z kaktusa. Nie z tego, co rośnie na oknie, a ze specjalnych, jadalnych odmian. Popularny w Meksyku i Australii (kaktus uznawany ... to u nas rzadkość, więc nie pozostaje nam nic innego, jak ...

dawno temu

Pasztety warzywne Wodzisław

... Pasztety warzywne Wodzisław (z suszonymi pomidorami, z pieczarkami, z kiszonymi ogórkami) to pyszna alternatywa dla mięsnych produktów tego typu. W składzie mają mnóstwo warzyw delikatnie ... 100 g: 401 kJ/97 kcal Pasztet warzywny z suszonymi ...

dawno temu

Omlet na ostro

... nam się nie znudzi. Zazwyczaj proponuje się dobranie łagodnych smaków, takich jak pomidory czy szpinak. A jakby tak pokusić się o sporządzenie omletu o prawdziwie ognistym smaku? ... nam się nie znudzi. Zazwyczaj proponuje się dobranie łagodnych ...

dawno temu

Zupa z porów - witaminy kontra mróz

... Zupa z porów to jedno z najodpowiedniejszych dań na zimowe mrozy. Pory mają wiele cennych dla nas witamin, dlatego warto jeść je pod każdą postacią. Surówka czy sałatka to propozycje na zimno, ale jeśli chcemy porządnie się rozgrzać potrzebujemy ...

dawno temu

Bakłażany faszerowane

... i minerałów, lecz także nie spowodują, że będziemy miały do czynienia z kilkoma zbędnymi kilogramami. Jednakże warzywa to nie tylko ogórki, papryka, fasolka, kapusta czy marchew. Często zapominamy ... wieprzowego,mała puszka pomidorów,ser ...

dawno temu

Naleśnik Lumpia z Filipin

... Masz ochotę na przekąskę, ale znudziły ci się już wszystkie oklepane klasyki jak koreczki czy sałatki? Wydaje ci się, że w lodówce masz takie składniki, które żadną miarą do siebie nie pasują ... ? Nie martw się, na pewno da się coś wymyślić! A ...

dawno temu

Pulpety w sosie pomidorowym

... wszystkim, nawet tym najbardziej od siebie odległym upodobaniom kulinarnym. Jednym z produktów, który cieszy się dużym uznaniem w różnych formach jest pomidor. Ten czerwony owoc bardzo często wykorzystywany ... świecie dodatek nie jest jedynym ...

dawno temu

Łatwa dieta niełączenia

... : pomidor, kapusta, ogórek, marchew, pietruszka, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, brukselka, seler, por, szpinak, szparagi, bakłażan, sałata tłuszcze i oleje: masło, margaryna, oliwa z oliwek ... , gotowana zielona fasolka (bez ...

dawno temu

Jak jeść awokado? Proste przepisy z zielonym owocem w roli głównej

... Popularność awokado od dłuższego czasu wzrasta, co jak najbardziej cieszy, ponieważ owoc ten zawiera w sobie bardzo dużo zdrowych tłuszczy i witamin. Doskonale pasuje do past, koktajli oraz sałatek ... potrawy. Pamiętaj, że także świetnym ...

dawno temu

Jak zrobić gulasz wegetariański?

... . Poza tym wygląda naprawdę kolorowo i zachęcająco. Gulasz warzywny, to doskonały wybór na sierpniowe obiady, kiedy stragany aż uginają się od świeżych witamin. Pomidory, papryka, cebula... pycha! ... . Poza tym wygląda naprawdę kolorowo i ...

dawno temu

Właściwości cebuli

... , więc warto się przekonać do jej jedzenia, jeśli nie w czystej postaci, to chociaż jako dodatek do pożywnych sałatek czy pieczonych mięs.   ... się przekonać do jej jedzenia, jeśli nie w czystej postaci, to chociaż jako dodatek do pożywnych ...

dawno temu

2 pomysły na zdrową pierś z kurczaka

... . Następnie odstaw mięso do lodówki na kilka godzin. Po upływie tego czasu włóż pierś z kurczaka do parowaru razem z fasolką szparagową oraz brokułem. Będziesz zaskoczona, jak niezwykle soczyste i smaczne ... z ulubioną sałatką. W ten sposób ...

dawno temu

Grejpfrut a odchudzanie

...   Oprócz takich zdrowych produktów, jak otręby dodawane do jogurtu czy aromatycznych ziół do kanapek lub sałatek, panie pragnące stracić kilka kilogramów powinny także wpleść w swój jadłospis dnia grejpfrut. Dlaczego? Oto odpowiedź. ... Oprócz ...

dawno temu

Domowe metody na piękną skórę. Lepsze niż drogie kosmetyki

... Wykorzystaj warzywa nie tylko do sałatki. ...

dawno temu

Pokochaj zielone warzywa

... przypraw, grillowanego mięsa czy innych warzyw. Możesz dodać cebulę, która potrafi zmienić smak całej potrawy. Brokuły dobrze smakują z grillowaną rybą, brukselkę możesz przemycić do sałatki, podając ją wraz ... z serkiem feta. Groszek natomiast ...

dawno temu

Zielone warzywa ważne podczas diety

... . Możesz dodać cebulę, która potrafi zmienić smak całej potrawy. Brokuły dobrze smakują z grillowaną rybą, brukselkę możesz przemycić do sałatki, podając ją wraz z serkiem feta. Groszek natomiast idealnie ... pasuje do sałatek warzywnych. Staraj ...

dawno temu

Kuchnia afrykańska

... oraz 200 g pokrojonych pomidorów z puszki, 2 litry bulionu wołowego, 100 g wermiszelu oraz ryżu, 150 g fasolki szparagowej, pokrojonej na półtoracentymetrowe kawałki oraz sok z połówki cytryny ... oraz fasolkę szparagową i mieszamy. Po 5 ...

dawno temu

Dip serowy - camembert na sylwestra

... Na sylwestra możesz podać kolorowe i zdrowe przystawki w różnej postaci. Warto przygotować do nich odpowiednie sosy, by potrawy były jeszcze smaczniejsze. Dip serowy doskonale komponuje się z warzywami. Może być także dodatkiem do sałatek. ...

dawno temu

Przepis na zupę - rzodkiewka w roli głównej

... Zdrowe i bogate w sole mineralne liście rzodkiewek są znakomitym dodatkiem do sałatek, surówek czy sosów. Zamiast wyrzucać liście ze świeżej rzodkiewki przygotuj na ich bazie zupę. Jak ugotować zupę rzodkiewkową? Przepis poniżej. ... Zdrowe i ...

dawno temu

Szałwia w twojej kuchni!

... W naszej kuchni używamy wielu różnych przypraw. Jedne pasują bardziej do mięsa, inne do zup czy sałatek. Najczęściej kierujemy się walorami smakowymi, nie zastanawiając się nad ich wartościami ... się z wyrazistymi w smaku potrawami. Gatunków ...

dawno temu

Skąd naprawdę wzięła się pizza?

... znajdziemy wiele różnych rodzajów pizzy, to miejscem, w którym należy szukać jej prawdziwych korzeni, jest Neapol. Historia zaczyna się w XVIII wieku, zaraz po tym jak pomidor zagościł na włoskich stołach. ... znajdziemy wiele różnych rodzajów ...

+ Pokaż więcej