Zupa serowa - krem

... i pieprzem oraz posyp koperkiem. Zupa serowa z grzankami Zupa świetnie smakować będzie jeśli przygoujemy do niej chrupiące grzanki i udekorujemy nimi wierzch. W innej wersji można ją po prostu spożyć z ciepłym chlebkiem z tostera. Zupę serwujemy ...

dawno temu

Panierka do kurczaka

... pietruszki i bułki tartej obtoczcie mięso np. kotlety schabowe. Można też pokusić się o użycie aromatycznych ziół, np. kolendry. Jak Wam się podobają takie kulinarne eksperymenty? ...

dawno temu

Przepis na sos grzybowy

... pietruszki. Sposób wykonania. Na początku dokładnie opłucz grzyby – przełóż je na sitko i spryskaj bieżącą wodą, by usunąć wszelkie okruszki czy zanieczyszczania. Zagotuj w rondelku wodę z 2 łyżkami masła ...

dawno temu

Zupa dyniowa z imbirem

... pietruszki. Pamiętaj, że dynia to bogactwo witamin, np. D. Dodatkowo warzywo to wzmacnia układ odpornościowy, pomaga regulować trawienie i zaopatruje organizm w wiele cennych pierwiastków ...

dawno temu

Danie lekkostrawne - klopsiki z ryby

... warzywny w sos do ryby. Dopraw danie lekkostrawne,czyli gotowaną rybęprzyprawą do zupy i posyp je pietruszką. Smacznego!   ...

dawno temu

Potrawy na walentynki - zupa z kluseczkami

... i to ziołowymi, pora więc je przygotować. Zrób jednolitą masę z jajka, wody, mąki, pietruszki i soli. 4. Łyżeczką wkładaj ciasto na kluseczki do wrzątku i gotuj je tak długo, aż wypłyną. A może uda ci ...

dawno temu

Dieta przy wrzodach żołądka

... (w niewielkich ilościach): sól, pieprz ziołowy, cukier, cynamon, goździki, wanilia, ziele angielskie, bazylia, estragon, koperek, natka pietruszki, tymianek, anyżek. Czego należy unikać?wywarów z mięsa ...

dawno temu

Spaghetti z czosnkiem i oliwą, czyli jak jeść zdrowo i smacznie

... . Dodaj sól i pieprz. Następnie wrzuć pomidory (możesz je wcześniej drobno pokroić). Na koniec dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj. Przed podaniem posyp spaghetti prażonymi nasionkami i parmezanem. Przyozdób natką pietruszki. Spaghetti ...

dawno temu

Sznycle rybne - bezpiecznie, bo bez ości

... do masy rybnej. Dodaj także jajka, olej, poszatkowaną pietruszkę, sól i pieprz. Jeśli ryba jest zbyt rzadka możesz ją zagęścić bułką tartą. 3. A teraz wszystko wymieszaj i i uformuj sznycle rybne ...

dawno temu

Pasta rybna - jak ją zrobić?

... . Włóż je do woreczka foliowego, zrób w nim dziurkę i wyciskaj na krakersy. Krok 7 Przekąskę ozdób oliwkami i pietruszką.   ...

dawno temu

Ryba po grecku - na ciepło i na zimno

... po grecku to przede wszystkim warzywa. Zetrzyj marchewkę i pietruszkę na tarce, a cebulę pokrój w kostkę. Krok 4 Na patelnię po rybie wrzuć cebulę i lekko ją zarumień. Następnie dodaj pozostałe warzywa ...

dawno temu

Zupa pieczarkowa z ryżowymi knedlami

... oraz natkę pietruszki. Dopraw knedle solą i pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka dosyp bułkę tartą. Krok 5 Zupę pieczarkową z knedlami można już prawie jeść. Musisz tylko wrzucić knedle do osolonego ...

dawno temu

Nieprzyjemny zapach - jak go zneutralizować?

... , planowałaś pocałunek, ale zjadłaś dziś cebulę lub czosnek? Nie martw się brzydki zapach z ust można zneutralizować. Zjedz po prostu zieloną pietruszkę, jabłko lub ziarenka kawy. Krok 3 Zapach w twojej ...

dawno temu

Spaghetti z kurczakiem - jak je zrobić?

... z kurczakiem już prawie gotowe. Wystarczy, że nałożysz makaron na talerz, polejesz go sosem i udekorujesz serem lub natką pietruszki. Smacznego!   ...

dawno temu

Zupa cebulowa - jak ją zrobić?

... cayenne. Wsyp pietruszkę. Krok 4 Bułki pokrój w kostkę, posiekaj czosnek. Krok 5 Kajzerki przysmaż na maśle. Dodawaj oleju aż będą chrupiące. Krok 6 Oto zupa cebulowa czy może raczej zupa cebulowo-serowa. Smacznego!   ...

dawno temu

Jak zrobić pesto z bazylii?

... świeżej pietruszki,3/4 szklanki tartego parmezanu,1 łyżeczkę soli,pół łyżeczki pieprzu,2/3 szklanki oliwy z oliwek. Wykonanie pesto z bazylii 53400 Ten przepis na pesto z bazylii jest bardzo prosty ...

dawno temu

Gotowanie na parze

... przyprawiania, ale jeżeli komuś nie smakują w naturalnej, może użyć odrobinę soli lub przypraw ziołowych, np .pietruszki, koperku, czosnku,tymianku czy rozmarynu.Należy jednak pamiętać, aby zioła i przyprawy ...

dawno temu

Jak możesz wykorzystać mrożonki?

... większości mrożonych produktów w sałatce sprawi, że sporo straci ona na swoich walorach, więc aby cieszyć się pełnią smaku warto poświęcić chwilę dłużej na ugotowanie selera, czy pietruszki. Risotto ...

dawno temu

Warzywa faszerowane dziczyzną

... natkę pietruszki oraz na koniec posypać całość serem żółtym. Do dekoracji przyda się natka. Jeśli chcemy „nafaszerować” ziemniaki, warto przygotować do nich sos np. majonezowy, czosnkowy, lub pieczarkowy, do pomidorów pasują natomiast oliwki i ...

dawno temu

Sałatka ze śledziem

... , pokroić i wkomponować w pozostałe składnikiMieszankę wymieszać ze śledziem.Sałatkę doprawić majonezem oraz solą i pieprzem. Przed podaniem wierzch sałatki można udekorować natką pietruszki ...

dawno temu

Przepis na jajka faszerowane

... wraz z cebulką. Po ugotowaniu jajek należy przekroić je na pół, wydrążyć żółtka i wymieszać je z przygotowaną wcześniej masą. Można także wykorzystać posiekaną drobno natkę pietruszki. Jajka ...

dawno temu

Składniki na naleśniki

... warto je udekorować pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki lub suszoną bazylią. Podajemy zwinięte w roladki lub trójkąty. Jaki innyłatwy przepis na naleśniki Wy proponujecie? ...

dawno temu

Jak zrobić placki ziemniaczane?

... , pomidorów czy nawet posiekana szynka, więc możesz wykorzystać także takie składniki. Taki kulinarny eksperyment na pewno się opłaci! Takim rumianym placuszkom na stole trudno się oprzeć! Można je podawać także ze śmietaną lub posypane cukrem. ...

dawno temu

Risotto z warzywami

... i pieprzem. Przed podaniem udekoruj poszatkowaną natką pietruszki i posypanym na wierzchu startym parmezanem. Pamiętaj, aby w trakcie prażenie składników na patelni, co jakiś czas podlewać całość rosołem, by potrawa nie stała się zbyt sucha. ...

+ Pokaż więcej