Potrawy z tuńczykiem

... Popularność tuńczyka w kuchni nikogo nie dziwi. Istnieje kilka przyczyn takiego stanu rzeczy, otóż tuńczyk to ryba dość łatwa w przygotowaniu i sprawdza się w wielu zestawieniach ... rezygnujące z ryb z powodu ości. Zobacz, jakie korzyści ...

dawno temu

Jak wybrać najlepszego karpia na Wigilię?

... mięso tej ryby, gdyż zawiera dużo wartościowych składników odżywczych, zwiększających odporność, poprawiających pamięć i chroniących przed chorobami serca. Jak wybrać najlepszego karpia? ... W okresie świąt Bożego Narodzenia szlachetna ryba ...

dawno temu

Słone paluszki..rybne i inne przekąski z morza

... O walorach jedzenia ryb nie muszę chyba przypominać, bo jest ich tak wiele, że już dawno powinniście ją sobie wpisać na stałe do jadłospisu, niezależnie czy jesteście na diecie, czy nie. Zamiast ...

dawno temu

Właściwości sałaty

... w sobie niepozorna główka pełna witamin? Pora poznać kilka faktów na jej temat, by móc przekonać się, jak wiele jest w stanie nam zaoferować ten rodzaj warzywa. ... się nie tylko do kanapek, ale także świetnie smakują wkomponowane do pożywnych ...

dawno temu

Wykwintny francuski obiad dla twojej rodziny!

... Połączenie dania rybnego z winem jest bardzo klasyczne i dosyć popularne. Wino podkreśla smak ryby, jej delikatność i charakterystyczny morski posmak. Najbardziej znane wino francuskie ... mięsa i ciężkostrawnych potraw. Jednak dzięki swej ...

dawno temu

Karp wigilijny - pieczony na złoto

... Zawsze smażysz wigilijnego karpia? A pomyślałaś żeby tym razem coś zmienić? Karp oczywiście być musi, ale może tak pieczony? To danie naprawdę zasługuje, by zyskać tytuł najsmaczniejszej potrawy świątecznej. Pomyśl tylko: ryba, migdały, orzechy, ...

dawno temu

Efektowny pstrąg w zielonym majonezie

... Główną potrawą wigilijną na wielu polskich stołach jest karp. A może chciałabyś w tym roku delikatnie zmodyfikować tę tradycję. Karp wcale nie jest najsmaczniejszą rybą, a do pstrąga mu daleko ... aby pstrąg spokojnie ostygł w wywarze. Krok 3 ...

dawno temu

Leczenie ortodontyczne małych dzieci

... Wczesne leczenie ortodontyczne dzieci staje się coraz bardziej popularne. Ortodonci, którzy do tej pory prowadzili terapie głównie u nastolatków i dorosłych zaczynają zajmować się również pacjentami ...

6 miesięcy temu

Zdrowe surówki

... . Surówka ta idealnie komponuje się ze smażoną rybą i z łatwością uzupełni niedobory witaminy C w naszym organizmie. Surówkę z pora można równie szybko i łatwo przygotować. Wystarczy obrać i zetrzeć ...

dawno temu

Sałatka z wędzonym łososiem

... przypadków tradycyjnego wędzenia, tylko zanurzają sery, mięso i ryby w specjalnie przeznaczonej do tego cieczy nadającej im specyficzny wygląd i aromat. Nie oznacza to jednak, że należy zrezygnować ... z jedzenia wędzonych produktów. Wręcz ...

dawno temu

Nieprzyjemny zapach - jak go zneutralizować?

... Jadłaś czosnek lub cebulę, zapominając, że masz dziś ważne spotkanie? Przygotowałaś na romantyczną kolację pyszną rybę, ale teraz cały dom wypełniony jest nieprzyjemnym zapachem? Miałaś gości ... wlać do niego gorącą wodę i wsypać łyżeczkę sody ...

dawno temu

Przepis na łososia - z parowaru w sosie pomarańczowym

... Przepis na łososia z parowaru to prawdziwy hit. Nie dość, że danie jest bardzo zdrowe, trzeba pamiętać, że ta ryba to prawdziwy „wymiatacz” tłuszczu i cholesterolu, to jeszcze bardzo smaczne. Wystarczy to sobie wyobrazić: łosoś w sosie ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak zachować odporność w okresie zimowym?

... Zimą jesteśmy szczególnie narażeni zwłaszcza na infekcje górnych dróg oddechowych, ponieważ o tej porze roku aktywnych jest wiele patogenów wywołujących przeziębienie, grypę i inne choroby. Dodatkowo ... również kiszonki, tłuste ryby morskie, ...

dawno temu

Pasta rybna - jak ją zrobić?

... Ryba jest bardzo zdrowa i należy ją jeść jak najczęściej. Nie zawsze mamy jednak ochotę na jej gotowanie czy pieczenie. W takich sytuacjach możemy posiłkować się pastą rybną. Do doskonały dodatek do kanapek, ale także elegancka przekąska na ...

dawno temu

Z morza prosto na talerz

... Morskie przysmaki już od dawna goszczą na naszych talerzach, jednak ze względu na strefę klimatyczną kojarzymy je zazwyczaj z rybami. Nie jest to jednak jedyne pożywienie, jakie możemy spotkać ...

dawno temu

Dieta na zimową porę. Jaka?

... w witaminy i minerały, gdyż one chronią organizm przed bakteriami i wirusami. Musi obfitować w białko i węglowodany złożone. Białko powinno pochodzić z chudego mięsa wieprzowego, wołowego, drobiu, ryb ... owocowa. Głównym posiłkiem powinien być ...

dawno temu

Przepis na sos beszamelowy

... podkreśli smak twoich dań. Można stworzyć por zapiekany pod beszamelem, pieczony kalafior polany delikatnym sosem czy pyszną lazanię z tym dodatkiem. A do czego ty dodasz sos beszamelowy? ... podkreśli smak twoich dań. Można stworzyć por ...

dawno temu

Jeść zdrowo w restauracjach

... poza domem powinien odpowiadać ustalonemu posiłkowi o odpowiedniej jego porze. Jeśli drugie śniadanie przypada w restauracji, musi być dostosowane kalorycznie i objętościowo, tak jak powinno wyglądać ... prawidłowe drugie śniadanie. Jeśli na ...

dawno temu

Trendy na jesień 2019, czyli proste sposoby na przejściową porę roku

... Jesienna pora roku wymaga od nas kilku wyrzeczeń oraz kompromisów. To okres, gdy pogoda całkowicie zmienia się niemal każdego dnia, dlatego też musisz być przygotowana na wszelkie niesprzyjające ...

dawno temu

Faszerujemy się nimi codziennie. Jak pozbyć się metali ciężkich?

... Metale ciężkie w niewielkich ilościach służą organizmowi, lecz w obecnych czasach substancje te znajdziemy niemal wszędzie. Pełno ich nie tylko w rybach, ale również w produktach zbożowych ...

dawno temu
+ Pokaż więcej