Farsz do kurczaka

... pieczenia farsz nie wypłynął. Teraz pozostaje nam już tylko upiec mięso na złocisty kolor w piekarniku albo na ruszcie. Różne farsze do kurczaka możemy także wykorzystać do zrobienia roladek z piersi ...

dawno temu

Łosoś ze szpinakiem

... , zapiekankę z łososiem albo roladki z łososia, a nawet łososia w truskawkach. Wskazane pomysły nie wyczerpują jednak naszych możliwości. Otóż idealnym połączeniem jest łosoś pieczony ze szpinakiem ...

dawno temu

Potrawy z oscypkiem

... na wykorzystanie oscypka może być owinięcie go filetem z kurczaka czy piersi z indyka. Takie roladki można zalać sosem pomidorowym lub koperkowym i zapiec w piekarniku. Ten słony ser świetnie będzie ...

dawno temu

Niskokalorycznie i smacznie?! Z tymi przepisami to możliwe!

... . Na kawałkach ryby ułóż pora, zwiń i zepnij przy pomocy wykałaczek. Następnie wyłóż roladki na dole parowaru. Marchewki zwiąż sznurkiem w małe „snopki”, a kalafiora podziel na różyczki. Warzywa wstaw ...

dawno temu

Zwykły kurczak z niezwykłym serem

... tak, by można było wsadzić do środka nadzienie. Roladki usztywnij wykałaczkami i dopraw solą oraz pieprzem. Podgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu i połóż na patelni kurczaka. Smaż, aż się zarumieni ...

dawno temu

Stek wołowy

... . Do najsłynniejszych potraw wołowych wytwarzanych z wołowiny zaliczyć trzeba tatara, carpaccio, roladki mięsne i zrazy wołowe, a także wspomniany stek wołowy smażony. Nie zwlekaj i już teraz zobacz, jak zrobić stek ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Jak przyrządzić dobrą cielęcinę? Gdzie kupić i jak wybrać cielęcinę na obiad, żeby była smaczna?

... ) – może być sprzedawana z kością lub bez kości. Ma niewielką ilość tłuszczu i nadaje się na sznycle, steki, roladki, eskalopki; • giczki (golenie) – świetnie sprawdzają się do duszenia i pieczenia. Dzięki kości ...