Pokochaj zielone warzywa

...   Niektóre z warzyw mogą nas odrzucać – wyglądem, zapachem lub smakiem. Do takich warzyw zaliczają się między innymi brokuły, brukselka, groszek nieraz nawet kalafior. Warto jednak je polubić i często jeść, bo dostarczają organizmowi dużo ...

dawno temu

Placki brokułowe

... Twój maluch nie przepada za pysznymi i zdrowymi brokułami? Przemyć je w z smażonych placuszkach, które wyglądają tak apetycznie, że z pewnością zainteresuje się nimi cała rodzina! Sprawdź, jak przyrządzić placki brokułowe. ... Twój maluch nie ...

dawno temu

Jak zrobić kotlety z kalafiora?

... Warto gotować to, co akurat przynosi nam natura. Skoro wszędzie pełno świeżych warzyw, trzeba je maksymalnie wykorzystać. Kotlety z kalafiora? To żaden problem. Dorzucamy jeszcze brokuły i pyszne ... jajka5 dag żółtego serasól, pieprzolej do ...

dawno temu

Naturalny kwas foliowy

... . Naturalny kwas foliowy możemy aplikować sobie jedząc warzywa zielonolistne tj. brokuły, fasolka, kapusta, szpinak ale także szparagi, banany, pomidory czy ziarna słonecznika. Wszystkie te produkty można łatwo i szybko zamienić na zdrowy ...

dawno temu

Krewetki w cieście

... , aby na zawsze zdobyły uznanie naszych podniebień. Na początku tym, którzy jeszcze nie próbowali albo już mają za sobą pierwsze doświadczenie z krewetkami proponujemy usmażyć je w chrupiącej panierce. Jeżeli ... . Pierwszy z wymienionych ...

dawno temu

Pobierz przepis na zapiekankę z brokułami

... Zdrowa i sycąca zapiekanka z brokułami to pomysł na pyszny posiłek. Na Parenting.pl jest dostępny przepis na zapiekankę do pobrania w formacie pdf. Zapraszamy! ...

dawno temu

Antyoksydanty a mukowiscydoza

... Przeciwutleniacz o nazwie tiocyjanian, który znajduje się w warzywach, takich jak brokuły i kalafior, chroni przed uszkodzeniem komórek spowodowanych przez substancje chemiczne, produkowane ...

dawno temu

Główka pełna inspiracji

... Dziś przedstawiam Wam potrawy, w których główną rolę mają znane nam główki: kapusty, brokuł, brukselki, kalafiora. Choć muszę przyznać, że jako dziecko szczerze nie lubiłam tych warzyw, to powoli ... . Dla tych, którzy nie mogą przekonać się co ...

dawno temu

Lekcja panierowania

...   Panierowanie – przecież to banalne... Wystarczy wrzucić kawałek mięsa do mąki, potem do roztrzepanego jajka, a na koniec obtoczyć je w bułce tartej. Proste, prawda? A ta panierka, która odchodzi ... też może być sztuką. Poniżej przedstawiam ...

dawno temu

Jak zrobić kotlety mielone panierowane w serze?

... Wszyscy uwielbiają stare przepisy, bo smakują dzieciństwem. Tak jest w przypadku kotletów mielonych, zawsze pozostaną na naszych stołach. Nie znaczy to wcale, że nie można ich lekko unowocześnić. Oto kotlety mielone z serem, a raczej w serowej ...

dawno temu

Ryba w cieście

... w chrupiącej panierce. Jak przygotować ciasto do ryby, by odpowiadało naszym wymaganiom? Wystarczy przeczytać poniższy artykuł, z którego nie tylko dowiesz się, jak zrobić ciasto do ryby, lecz także poznasz tajemnice jej smażenia. ... w ...

dawno temu

Jakie właściwości mają orzechy?

... Orzechy to bogactwo witamin i mikroelementów. Na półkach sklepowych można spotkać wiele rodzajów orzechów – prażone, solone, w miodzie, w czekoladzie, w panierce paprykowej. Najzdrowsze ... są jednak te najprostsze, czyli te w łupinie lub sauté ...

dawno temu

Weekendowe must have – w biżuterii postaw na wegetarianizm!

... Czy ja jestem wegetarianinem? Nie proszę Państwa, niemniej od mięsa wolę brokuły i marchewkę. I tak jak w życiu tak na jednym z zaprzyjaźnionych blogów – Panoramy Le Sage – znalazłam coś ... co mnie powaliło na kolana – wegetariańskie kolczyki. ...

dawno temu

Kuchnia brytyjska: Scotch eggs

... Scotch eggs, czyli jaja po szkocku to klasyczna i prosta w przyrządzeniu brytyjska potrawa w postaci smażonych jaj na twardo zawiniętych w mięso mielone z dodatkiem przypraw i ziół pokryte panierką z bułki tartej.  ... Scotch eggs, czyli jaja po ...

dawno temu

Właściwości migdałów

...   Są świetnym dodatkiem do ciast i deserów, ale równie dobrze sprawdzają się jako składnik sałatek czy nawet panierka do mięs! Mało kto wie jednak, że migdały to istna bomba witamin i składników mineralnych, których nasz organizm potrzebuje. ...

dawno temu

Sposób na smażonego łososia

... Smażony łosoś to prawdziwa gratka dla wszystkich, którzy uwielbiają ryby. Jest pyszny, a podany z brokułami staje się jeszcze bardziej zdrowy. To danie rybne jest proste w przygotowaniu ... i podsmaż z obu stron. Krok 3 Smażony łosoś potrzebuje ...

dawno temu

Kurczak w kokosie - wyjątkowe danie

... go jeszcze tylko obtoczyć w jajku, a potem w panierce kokosowej. 5. Smaż to pyszne danie na gorącym oleju 3-5 minut z każdej strony. 6. Potrawa z kurczaka najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką. Smacznego!   ...

dawno temu

Kotlety schabowe inaczej

... panierkę: 10 dag bułki tartejolejłyżeczkę łagodnej currycebulę2 jajkaKrok 1 Najpierw marynata do mięsa. Zmieszaj musztardę z olejem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i sokiem z cytryny. Dopraw ... wszystko świeżym pieprzem i vegetą. Krok 2 ...

dawno temu

Karp nieco inaczej

... Wam się już wigilijny karp w panierce, polecam spróbować kilku pomysłowych sposobów, by potrawa ta nabrała wyjątkowego smaku. ... Wam się już wigilijny karp w panierce, polecam spróbować kilku pomysłowych sposobów, by potrawa ta nabrała ...

dawno temu

Otręby na odchudzanie

... . Ich uniwersalność polega na tym, że możemy je dodawać nie tylko do jogurtu, ale także stosować jako panierkę do mięs lub dodatek do sosów, zup czy sałatek. Może zatem warto się do nich przekonać? ... . Ich uniwersalność polega na tym, że ...

dawno temu

Przepis na paluszki rybne

... panierce? Aby przygotować takie danie rybne należy naszykować następujące produkty: 300 dag filetów rybnych np. z pangi, 25 dag sera żółtego, 1 jajko, płatki kukurydziane, pół szklanki mąki, kilka łyżek ... pietruszki, pokropić sokiem z cytryny, ...

dawno temu

Kurczak w cieście hanoi

... Kurczak często ląduje na naszych stołach pod dwiema, może trzema postaciami. Albo jako kurczak z rożna – pięknie przypieczony na brązowo, albo jako zwykłe kawałki mięsa w panierce – coś na kształt ... jest, jak powszechnie wiadomo, miasto o ...

dawno temu

Ser camembert

... , czy chcemy zrobić smażony ser camembert, czy też ser camembert zapiekany. I chociaż drugi z nich posiadał będzie mniej kalorii, to jednak serowi camembert w panierce nie sposób się oprzeć. Nie trać ... okazji i przeczytaj poniższy przepis na ...

dawno temu

Brąz skóry dzięki warzywom

... , brokuły, natka). Polewaj je łyżką oleju rzepakowego, dzięki temu lepiej przyswoisz cenne składniki pokarmowe. ... , brokuły, natka). Polewaj je łyżką oleju rzepakowego, dzięki temu lepiej przyswoisz cenne składniki pokarmowe. Takie menu ...

+ Pokaż więcej