Nietolerancja pokarmowa

... w formie karkówki z grilla, palił papierosy i pił colę. Dlaczego więc odmawia mi się prawa do posłodzenia herbaty i komentuje się zjadliwie moje ulubione jogurty? Ludzie, leczcie się z tego! Takie zachowania źle wam robią na trawienie, choćby ...

dawno temu

Sandwicze – ulubione przekąski Amerykanów

... kurczaka upiecz na grillu lub usmaż na patelni. Następnie posmaruj majonezem 2 kromki chleba, połóż na nich pokrojoną sałatę, pomidora i kurczaka. Na jednej z kromek połóż plasterki ogórka razem z jajkiem ...

dawno temu

Robimy ratatouille!

... .   A co do dekoracji ratatouille? Możemy użyć np. listków mięty lub tymianku.   W czasie wakacyjnym, jeśli nie w głowie nam stanie nad gorącą patelnią możemy także to danie przygotować na grillu. Taki ...

dawno temu

Quesadillas – czyli coś po meksykańsku

... w tym celu aluminiowej tacki. Najlepsze wychodzą usmażone na grillu, ale ponieważ o tej porze roku nie mamy możliwości takiego ich wykonania, można je zapiec w piekarniku, lub po prostu podsmażyć ...

dawno temu

Poznaj moich rodziców

... upłynie wam na jakimś wspólnym działaniu, np. przygotowywaniu grilla. Nie ma nic gorszego niż oficjalny obiad, podczas którego domownicy wpatrują się w siebie w milczeniu. Krok piąty. Nie eksperymentuj ...

dawno temu

Coś dla seromaniaków

... , to do tego będzie wyglądać bardzo dekoracyjnie na talerzu. Polecam ich przyrządzenie na grillu.   Lasagne – tradycyjna potrawa włoska urzeka głównie swoją formą. Miękkie makaronowe płaty przekładane warzywami ...

dawno temu

Zdrowe odżywianie - to mnie nie dotyczy?

... informację o tym, że jedna kiełbasa z grilla zawiera tyle substancji rakotwórczych, co 1000 paczek papierosów. Często okładki wysprzedawanych w dużych nakładach czasopism krzyczą, że w wyniku ...

dawno temu

Urodziny na świeżym powietrzu

... . Nie polecamy rozpalać przenośnego grilla, bo chociaż służby porządkowe w wielu parkach zgadzają się na takie „dzikie imprezy”, to jednak grillowanie, to może być już za dużo. Na takiej imprezie ...

dawno temu

Samochód czy prawo jazdy?

... znajomych, a z tyłu zostanie jeszcze miejsce na grill, dwie skrzynki piwa, prowiant i co najmniej trzy psy. Kiedy rzuciłam wśród znajomych hasło wyjazdu na długi weekend na grilla na zieloną trawkę ...

dawno temu

Właściwości kukurydzy

... , a do tego można ją zamrażać, konserwować czy marynować. Kolby można gotować, ale także dobrym pomysłem jest jej upieczenie na grillu w folii aluminiowej. Dla tych, którzy nie potrafią się do niej ...

dawno temu

Mięso z dziczyzny

... , które świetnie sprawdzą się podczas grilla, filety czy steki. Bardzo ważne jest przeprowadzenie badań weterynaryjnych mięsa, bo choć zwierzęta dzikie są w mniejszym stopniu nosicielami chorobotwórczych pasożytów, to ryzyko ich wystąpienia ...

dawno temu

Ser bryndza

... jego plasterków na ziemniaczkach pieczonych na grillu i udekorowanie ich zeszkloną cebulką. Można ją także kłaść na boczek czy schab. Choć wartość kaloryczna takiej przekąski jest dość duża, to wrażenia ...

dawno temu

Akcesoria do kawy

... godzin. Dzięki galerii 45 obrazów przypominasz sobie tegoroczną wyprawę na Hawaje, grilla u sąsiadów, a czas leci... Może nie sprzyja to rozwojowi zawodowemu, ale uśmiechnięty pracownik, to dobry ...

dawno temu

Bóle głowy, migrena

... także wielu innych rodzajów żywności, takich jak: napoje i produkty typu „light” słodzone słodzikami, np. aspartamem, produkty zawierające konserwanty, wędliny, marynaty, warzywa i owoce w occie i kiszona kapusta ...

dawno temu

Menu na babski wieczór

... . Wykwintnym daniem będzie kurczak w sezamie. Piersi kurczaka warto dzień wcześniej włożyć do marynaty (2 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka wina, 2 łyżki mąki, 2 łyżki mąki kukurydzianej, 2 łyżki wody, pół ...

dawno temu

Pieprz to twój ostry przyjaciel

... , w tym do pieczeni, zimnych i ciepłych sosów oraz marynat. Przyprawa dodana do rosołu nie tylko wzbogaca jego smak, ale i czyni go bardziej lekkostrawnym. Ponadto, szczypta pieprzu nadaje wszelkim zupom ...

dawno temu

Kotleciki ryżowe

... kotleciki, które następnie obtaczamy w bułce tartej. Teraz wystarczy już tylko usmażyć je na oleju albo upiec na grillu. Na początku będą one potrzebowały wysokiej temperatury, by później smażyć się na średnim ogniu. Smacznego! ...

dawno temu

Oryginalna deska z serami

... : deska serów. To dobry początek na improwizowane spotkania, letnie imprezy przy grillu, czy jesienne rozmowy przy kominku. Najlepszą rzeczą w serach jest to, że nie trzeba ich gotować ani piec ...

dawno temu

Dania greckie

... na ruszcie). Tak przyrządzone danie można podawać wraz z tzatzikami. Ten sos grecki jest często serwowany jako dodatek do dań z grilla. Jego składniki to: zagęszczony jogurt naturalny, drobno ...

dawno temu

Sos grecki

... , więc zbawiennie podziała zwłaszcza, gdy tzatziki podawany jest z potrawami z grilla. Idealnie bowiem uzupełni on smak dań smażonych czy pieczonych. Ten rodzaj sosu występuje także z takimi dodatkami ...

dawno temu

Właściwości kefiru

... nawilżona i wyraźnie bardziej gładka.Do jakich potraw pasuje kefir? Kefir wyśmienicie smakuje z młodymi lub pieczonymi na grillu ziemniakami. Taki posiłek warto wzbogacić odrobiną koperku. Ten mleczny napój ...

dawno temu

Potrawy z mięsa mielonego

... , jeśli zapieczemy je na grillu w warzywach np. wydrążonych wcześniej bakłażanach. Taka przekąska podczas ogródkowego pikniku na pewno mile zaskoczy gości. Jakie potrawy na bazie mięsa mielonego wy byście zaproponowali? Czekamy na wasze unikalne ...

dawno temu

Klasyczny styl ubierania

... lniany komplet na grilla, święcie przekonana, że to właśnie jest luźny, niezobowiązujący strój. Słynne kobiety „klasyczne” to: Audrey Hepburn, Jane Fonda, Jacqueline Kennedy Onassis.   ...

dawno temu

Nieswoiste zapalenia jelit

... są: pieczywo i mąka razowa, otręby, grube kasze, mleko i przetwory mleczne, jaja na twardo, jajecznica, tłuste mięsa i tłuste ryby, ostre przyprawy, alkohol, orzechy, marynaty, grzyby, kawa, konserwy, produkty bogate w cukry proste. ...

+ Pokaż więcej