MATERIAŁ PROMOCYJNY

Smaki Francji - kulinarna podróż po kraju wina i sera

... . Pieczone na grillu, podane z wysokiej klasy wieprzowiną, kandyzowane lub w formie kremu - w Ardeche kasztany przyrządza się na różnorodne sposoby, zawsze tworząc wyborne i zaskakujące swoim smakiem dania ...

dawno temu

Zbij cholesterol

... zdolność obniżania poziomu cholesterolu we krwi. Ich bogate źródło stanowi kukurydza, żyto oraz pszenica. Niektóre margaryny zawierają stanole, które zmniejszają ryzyko zachorowania na choroby serca ...

dawno temu

Życie i dieta bez glutenu

... na diecie bezglutenowej powinni spożywać produkty naturalnie bezglutenowe, jednorodne, bez żadnych dodatków. Wśród nich można wymienić: kukurydzę, ryż, ziemniaki, soję, proso, kaszę gryczaną, tapiokę ...

dawno temu

Lody o smaku szprota i skrzydełek kurczaka?

... czy jeśli zamrozimy puree to otrzymamy podobny smak? 40764 Lody kukurydziane Smakować mają jak gotowana kukurydza. Robione są na wyspie Hokkaido ręcznie. Kolor – intensywnie żółty. 40765 Lody kurczakowe Skoro ...

dawno temu

Przekąski w podróży

... kukurydzy). Pisząc "zdrowe" mieli na pewno na myśli "mniejsze zło". W Polsce nadal chętnie zabieramy ze sobą w podróż przekąski przygotowane w domu. Zresztą, fast foody na szczęście nie kuszą ...

dawno temu

Czy wegetarianizm to dobry sposób na zdrowe żywienie dziecka?

... jest kukurydza. Choroby u wegetarian Do najczęściej spotykanych zaliczana jest krzywica, niedożywienie, biegunki, niedorozwój fizyczny i umysłowy. Pamiętajmy, że te schorzenia nie są zarezerwowane dla źle dobierających menu wegetarian. Przy ...

dawno temu

Syrop glukozowo-fruktozowy jest powszechnie używany, ale czy jest bezpieczny?

... – HFCS – w USA, lub na terenie Unii Europejskiej: glucose-fructose syrup – GFS). Jest otrzymywany ze skrobi kukurydzianej, którą najczęściej pozyskuje się z modyfikowanej genetycznie kukurydzy. Gotowy ...

dawno temu

Ryba w kilku wyjątkowo smacznych odsłonach

... na grillu, jednak można je śmiało przypiekać w opiekaczu. Zresztą to nie jedyna modyfikacja – zamiast ryby, zupełnie dobrze smakować będą też kawałeczki kurczaka czy krewetki! Składniki: 2 małe ...

dawno temu

Zupa chłodnik

... się schłodzić. Serwując chłodnik ogórkowy warto udekorować go natką pietruszki. Taka zupa będzie świetnie smakować podana z grzankami chlebowymi lub młodymi ziemniaczkami. Może ona nawet stanowić przystawkę podczas urządzania grilla na świeżym ...

dawno temu

Sałatki na lato

... , do szaszłyka na grilla lub położyć na kanapkę. To cenne źródło witaminy C i A. Zawiera również sporo potasu. Kalafior – dieta lekkostrawna nie może się bez niego obejść. Zawiera wiele cennych ...

dawno temu

Przepisy na dipy

... w mundurkach oraz mięs z grilla. Taka kinowa przekąska jest bardzo prosta w przygotowaniu, a do tego ze względu na pikantny smak świetnie zaostrza apetyt, więc warto ją serwować jako starter do dań głównych ...

dawno temu

Jeść zdrowo w restauracjach

... pieczywo razowe. UNIKAĆ: smażonych w głębokim tłuszczu ryb i ziemniaków, buraczków na ciepło, gotowanej marchwi z groszkiem, białego pieczywa pszennego, kukurydzy. Desery Dla wielu osób deser ... lub glutaminianu w niewielkich ilościach. • ...

dawno temu

Dieta małego alergika

... jaglaną i gryczaną, kukurydzę i modne ostatnio zboże, amarantus. Na szczęście taka dieta nie wyklucza już dziecka z życia towarzyskiego i przedszkolnego: coraz więcej placówek ma diety eliminacyjne ...

dawno temu

Rodzaje kasz i ich walory odżywcze

... – z kukurydzy. Jest bogatym źródłem beta-karotenu. Świetnie spełnia swoje zadanie dodana do sosów (bo lekko je zagęszcza) oraz zup i gulaszów. Można ją także dodawać do mięs i warzyw. Stanowi podstawowy ...

dawno temu

Zmarszczkom mówimy - STOP!

... czy dzięgla litworu. Podobnedziałanie ma także kukurydza, wiesiołek oraz kiełki pszenicy i orzechyarachidowe. Zadbaj o swoją skórę już dziś, aby jak najdłużej cieszyć się jejjędrnością i elastycznością. ...

dawno temu

Główka pełna inspiracji

... takie jak lubimy najbardziej. Podstawą więc może być makaron, lub też ziemniaki. A do tego? Oczywiście warzywa np. ugotowane wcześniej plasterki marchewki, kukurydzę i oczywiście ser żółty. Dla mięsożerców ...

dawno temu

Kaloryczność przekąsek kinowych

... jest w wysokiej temperaturze w oleju lub za pomocą gorącego powietrza ziarna kukurydzy. Przekąska za którą możemy podziękować Amerykanom, którzy sprowadzili ją ze swojego rodzimego kraju, jest tucząca choć ...

dawno temu

Podróż z uśmiechem

... – anakonda alfabet – tata itd.). Warto też podtrzymywać ciekawość tego co za oknem– zabytki, pola pełne kukurydzy – wszystko może być tematem do rozmów. Jeśli na trasie brak takich atrakcji ...

dawno temu

Kurczak po włosku, czyli gorące słońce w mroźny dzień

... . Krok 4 Czyż to nie świetny pomysł na obiad? Nie dość, że szybki, to jeszcze bardzo smaczny. Pod koniec smażenia dodaj odcedzoną kukurydzę oraz pokrojone na ćwiartki pomidory. Smaż jeszcze 3 minuty ...

dawno temu

Jak opanować stres za pomocą diety?

... prażoną kukurydzę, ryż, ciastka, kaszki. Krok 2. Dla szybkiego zmniejszenia stresu pij słodkie napoje. Słodzone napoje łatwiej się wchłaniają, a pite powoli działają uspokajająco. Gdy jesteś ...

dawno temu

Pyszna pizza - szybki przepis

... ) i podduś na patelni. Krok 4 Innych składników do pizzy nie musisz smażyć. Wystarczy, że pokroisz cebulę w krążki, odcedzisz kukurydzę i zetrzesz ser na tarce. Pokrój też szynkę. Krok 5 Pozostały ...

dawno temu

Zupa gyros - jak ją zrobić?

... , dodaj więc cygański i chili oraz śmietanę. Nie zapomnij też o kukurydzy. Wszystko wymieszaj i gotuj 5 minut. Krok 4 Zupa gyros będzie lepsza, jeśli wymieszasz ja z zupą cebulową. Przygotuj ją ...

dawno temu

Czy latem można robić piling?

... występuje naturalnie w wielu roślinach, głównie liściach, nasionach i korze drzew iglastych, w ziarnach pszenicy, ryżu, kukurydzy i żyta. Jest silnym przeciwutleniaczem i neutralizuje wolne rodniki ...

dawno temu

Pizza czy mysz w miodzie? Nieznane przysmaki kuchni włoskiej

... na stołach, pojawiła się dopiero po odkryciu Ameryki przez Krzysztofa Kolumba. Starożytni Rzymianie nie jedli makaronów, pomidorów, nie znali kukurydzy, nie używali ryżu, herbaty i kawy. Co trafiało ...

+ Pokaż więcej