Tropem włoskich przysmaków – carpaccio

... Carpaccio to ten rodzaj potrawy, która ze względu na wygląd i sposób serwowania z początku nie zyskuje wielu koneserów. Wygląd tego włoskiego przysmaku może i nie jest zachęcający, ale za to jest pełne dobroczynnych dla organizmu właściwości ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Kuchnia czeska – co zjeść koniecznie podczas wizyty w tym kraju?

... Kuchnia czeska zaliczana jest do jednych z najbardziej smakowitych i wyjątkowych w całej Europie Środkowej. Podczas wizyty w tym kraju nie można przegapić okazji, by spróbować kilku dań tradycyjnych, których na próżno szukać gdzie indziej. Które ...

dawno temu

Jedzenie niskokaloryczne - schudnij ze smakiem

... . Czas z tym skończyć. Nie musisz wcale rezygnować ze swoich ulubionych potraw. Wystarczy, że przygotujesz je w odpowiedni sposób, tworząc jedzenie niskokaloryczne. ... . Czas z tym skończyć. Nie musisz wcale rezygnować ze swoich ulubionych ...

dawno temu

Schab z żurawiną

... nam jeszcze co najmniej kilku tygodni, jednak już teraz możemy przygotować potrawy, korzystając z ich suszonej formy. Obok wędzonych śliwek, bez których żaden bigos nie miałby racji bytu, uwagę zwraca tu żurawina ... . Ten niezwykle zdrowy owoc ...

dawno temu

Posiłki spożywane wraz z partnerem pomogą Ci schudnąć

...     Badania przeprowadzone przez doktorankę Uniwersytetu McMaster w Kanadzie wykazały, że kobieta je mniej kaloryczne potrawy, jeśli spożywa je w towarzystwie mężczyzny. W restauracji zamawia bardziej dietetyczne dania, je także mniejsze porcje. ...

dawno temu

Przepis na puree z grochu

... Ta jednoroczna roślina strączkowa jest cenionym przez wegetarian źródłem białka. Ponadto zawiera witaminy z grupy B, kwas foliowy, potas, wapń i żelazo. Z grochu można wyczarować wiele potraw. Do najpopularniejszych dań należy zupa grochowa. Nie ...

dawno temu

Jak zrobić frytki bez tłuszczu?

... Masz postanowienie noworoczne – zrzucasz 5 kilogramów. Oznacza to, że nie wolno ci sięgać po tłuste potrawy. A co jeśli tak kochasz frytki, że nie wyobrażasz sobie bez nich życia? Uwielbiasz ten smak ...

dawno temu

Kurczak w galarecie

... A może masz ochotę przygotować na ten weekend coś wyjątkowego? Kurczak w galarecie to przecież danie, którego nie jada się co dzień. Jeszcze nigdy go nie robiłaś? Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Przekonaj się, że pyszne potrawy wcale nie muszą ...

dawno temu

Pieczona cukinia

... inspiracja dla wielu innych potraw. Można je przecież jeść zarówno na surowo, jak i po ugotowaniu albo upieczeniu, a zamknięcie ich w zalewie pozwala nam choć trochę przypomnieć sobie smak minionych ... jest przede wszystkim to, że nie za bardzo ...

dawno temu

Kapusta z grzybami

... plan. Zanim zabierzemy się do lepienia pierogów albo uszek, warto jest jednak skonsultować swoje propozycje z bliskimi. Istnieje wiele świątecznych potraw, więc na pewno znajdziemy tam tradycyjne ... swoją pracę dużo wcześniej. Samodzielne ...

dawno temu

Surówka z papryki

... chipsów bądź też odmówimy sobie kieliszka wina. Kluczową sprawą jest całkowita zamiana dotychczasowych potraw na pełne witamin warzywa. Często nie zdajemy sobie sprawy z tego, jakie dania możemy wyczarować ... , bazując na jednym warzywie. ...

dawno temu

Jak jeść pałeczkami? Sprawdzone porady dla początkujących

... Wielu osobom jedzenie pałeczkami może sprawiać wiele kłopotu, szczególnie na początku. Trudności z posługiwaniem się pałeczkami stanowią przeszkodę do spożycia tradycyjnych potraw azjatyckich ... Jedzenie pałeczkami nie jest takie trudne, jak ...

dawno temu

Śledzie po żydowsku

... o bezpośrednim i długotrwałym powiązaniu tych kultur. Obecnie większość z nas zupełnie nieświadomie przygotowuje w domowym zaciszu typowe potrawy żydowskie. Wydaje się, że istnieje wiele korzyści, jakie możemy ... różnorodność w zakresie potraw ...

dawno temu

Dania jednogarnkowe

... Zdecydowana większość z nas woli rozkoszować się smakiem podanych potraw, niż tracić czas i energię na ich przygotowywanie. Sztuka kulinarna wbrew panującym poglądom nie zawsze jest łatwa i przyjemna ... rozpoczynają przygodę z kuchnią albo nie ...

dawno temu

Leczo z pieczarkami

... jest dostosowanie receptur przyrządzania tradycyjnych potraw do gustów naszych gości. Z podobną sytuacją mamy do czynienia wówczas, gdy w czasie wakacji zdarza się nam zasmakować jakiegoś dania ... , a nie tylko dowiesz się więcej na temat ...

dawno temu

Wegetariańskie dania z grilla

... się grillowanym ziemniakiem. Potrawy wegetariańskie z grilla są równie smaczne jak te, w których dominuje mięso. Zostaw hamburgery w lodówce i przygotuj domowe rarytasy z warzywami i owocami w roli głównej. Oto kilka pomysłów na dania ...

dawno temu

Co włożyć w pieroga?

... podczas przygotowywania posiłku, ani podczas konsumpcji. Melon, łosoś, ogórek, szynka, a nawet szczaw może stać się "pierogową inspiracją". Poniżej znajdziecie kilka propozycji na mniej standardowe farsze do tej tradycyjnej potrawy.   ... do tej ...

dawno temu

Smaki Kanady - syrop klonowy

... litrów surowej substancji, aby po odparowaniu otrzymać litr syropu! Syrop klonowy ma szerokie zastosowanie w kanadyjskich potrawach — używa się go do sosów, puddingów i pieczonych owoców. Wśród ... tradycyjnych przepisów znajdziemy wiele wpływów ...

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą

... Zapiekanka ziemniaczana – przepis dla tych, którzy lubią jeść dania proste i pyszne. Dodatkowym atutem tej potrawy są minimalne koszty. Ziemniaki, kapusta i kiełbasa nie kosztują przecież zbyt dużo ...

dawno temu

Dania z grzybami

... Sierpień to czas wytężonych poszukiwań leśnych grzybów, których przyrządzenie nie musi być spędzać snu z powiek. Niedzielny spacer możesz ukoronować aromatycznymi potrawami, jakich przyrządzenie ... gatunki doceniane są przede wszystkim ze ...

dawno temu

Rosół z kaczki

... potrawom nie możemy wiele zarzucić, to jednak już od kilku ładnych miesięcy jemy ciągle kiszoną kapustę w postaci żeberek z kapustą, bigosu, pierogów z kapustą albo idealnej do ryby surówki z kapusty ... . Co więcej, nasz organizm z ogromną ...

dawno temu

Surówka z kiszonej kapusty - smaczny dodatek

... Surówka z kiszonej kapusty to zdrowy i smaczny dodatek do wielu potraw. Jest bardzo bogatym źródłem witamin z grupy B, C, K, a także potasu i żelaza, wapnia i błonnika. Te cenne mikroelementy ...

+ Pokaż więcej