Co zrobić z kurczakiem z rosołu?

... zmiksuj mięso razem z warzywami. Kawałki kurczakaMożesz też przygotować smażonego kurczaka. Podziel mięso na kawałki, panieruj w przyprawie do drobiu lub czosnku granulowanym, obtocz w bułce tartej ...

dawno temu

Indeks glikemiczny - dlaczego jest tak ważny?

... pełnoziarnisty, ryż brązowy, makaron z pełnej mąki, soki owocowe, gorzka czekolada (pow. 70 proc. Kakao), marmolada owocowa bez cukru, chude mięso, drób, ryby, dziczyzna, mleko, biały odtłuszczony ser ...

dawno temu

Przyprawy - must have w kuchni

... estragon to cenna przyprawa w kuchni. Świetnie łączy się z mięsami - zarówno czerwonymi, takimi jak jagnięcina czy baranina, jak i białymi: drób i ryby, a także z potrawami na bazie jajek, serami ... czy gulasz. Jest nieoceniony zwłaszcza w ...

dawno temu

Rola chromu w organizmie

... .: drożdże piwne, wątróbki kurze, drób, ryby, owoce morza, pieczywo pełnoziarniste, suszone śliwki, orzechy, kiełki pszenicy, zielony groszek, jabłka, jajka. Lepsze wchłanianie pierwiastka uzyskacie łącząc ...

dawno temu

Ostre zapalenie trzustki leczenie dietą

... około miesiąca.Można jeść chude mięsa,drób w postaci budyniów, ryb i nabiał.Unikać należy pokarmów z dużą ilością błonnika, bo pobudza on żołądek do wydzielania hormonów(sekretyny i cholecystokininy ...

dawno temu

Wątróbka w sosie piwnym - sposób na pyszny obiad

... mlekapieprz, sól Krok 1 Umyj wątróbki i usuń z nich błony. Następnie zalej mięso mlekiem i wstaw do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjmij drób i pokrój w kostkę. Krok 2 Cebulę musisz ugotować ...

dawno temu

Zamień szybkowar na... wolnowar!

... się długo i wymaga niskiej temperatury. Doskonałym pomysłem jest zupa, sos do makaronu lub gulasz. Nigdy nie umieszczaj w wolnowarze pożywienia zamrożonego, ponieważ w wielu przypadkach nie nagrzeje ...

dawno temu

Zamrażarka Liebherr GP 1476 - niezwodny przyjaciel w kuchni każdego rodzica

... na takie rozwiązanie nadaje się m.in. gulasz, lasagne, wszelkiego rodzaju zupy, naleśniki czy kawałki tarty. Warto pamiętać, że w zamrażarce mrozić można też półprodukty. Zawsze przydatnie jest mieć ...

dawno temu

Kurczak w miodzie - przepis na sukces w kuchni

... cienko obierz, a skórkę drugiej zetrzyj na tarce. Sok z owoców wymieszaj ze startą skórką i miodem. Dzięki temu otzrmasz marynatę do kurczaka. 4. Ułóż kawałki drobiu w płaskim naczyniu i zalej owym ...

dawno temu

Indyk w żurawinie

... na dżem żurawinowy: 2 łyżeczki żelatyny3 szklanki cukrupół kilograma żurawinyKrok 1 Marynata do indyka składa się z przyprawy do drobiu, vegety i oleju. Wymieszaj składniki i zalej mięso. Indyk powinien ...

dawno temu

Święto trzeciego księżyca

... się stałym elementem życia nad jeziorem Er Hai. 21834 Kobiety Bai w wiklinowych koszach na plecach przyniosły tu drewno, drób, ryby i inne wiktuały. Rozpalały ogień miedzy kamieniami i na paleniskach ... ustawiały woki. Jezioro stało się wielką ...

dawno temu

Co do herbaty

... jest od ponad 300 lat. Z powodzeniem i od dawna dodaje się ją do rozmaitych mięs, zwłaszcza baraniny, ryb i drobiu. Przyprawia nią salceson, aromatyzuje ocet. U nas można ją spotkać nie tylko w sklepach ... , na balkonach i działkach. Na świecie ...

dawno temu

Robimy ratatouille!

... jest właśnie dla Ciebie!   Jeśli chcielibyśmy nadać jej naszą spolszczoną nazwę chyba najodpowiedniejszym określeniem byłaby nazwa „warzywny gulasz”, bo choć spotkać można wiele różnych wariacji na temat w kwestii ...

dawno temu

Mięso ze smakiem, czyli aromatyczne dodatki

... spotkać serwowaną „gratis” w restauracjach, jako dodatek do dania. Pesto – pasuje głównie do drobiu np. w pysznej sałatce z mięsem i warzywami. Smak odzyskuje także wędlina, jeśli posmarujemy nią ...

dawno temu

Jak utrzymać wagę po diecie?

... organizm jest w stanie ją rozłożyć,chudego mięsa (drób, ryby),niskotłuszczowych produktów mlecznych.Jak uniknąć efektu jojo?Stosowanie diet niskoenergetycznych powoduje spowolnienie przemiany materii. Nagły ...

dawno temu

Anemia a dieta dziecka

... . Dlatego dieta chorego na anemię dziecka powinna zawierać produkty bogate w żelazo, takie jak: czerwone mięso,drób (wątróbka posiada go najwięcej),ryby,żółtko jajka,warzywa zielone,nasiona,buraki ...

dawno temu

Żywność dla zestresowanych

... są źródłem białka, więc powinniśmy spożywać je codziennie, lecz w ograniczonych ilościach. Drób i jaja Drób i jaja są także dobrym źródłem pełnowartościowego białka. Jajka ponadto zawierają aminokwasy ...

dawno temu

Słoneczne wino z południa Włoch!

... o owocowym smaku i doskonałej strukturze. Świetnie komponuje się z potrawami z makaronu, drobiem i ostrymi serami. Nero Porta Palo Bianco di Sicilia, czyli wytrawne wino gronowe o owocowym smaku ... z domieszkami cytrusów. Najlepiej podawać je ...

dawno temu

Naleśniki zamiast pączków

... crepe, serwuje się go natychmiast po usmażeniu, a jego typowe nadzienie stanowi gulasz mięsny. Obecnie bardzo popularne są też naleśniki jedzone na słodko, posypane cukrem pudrem i polane sokiem ...

dawno temu

Soja na zdrowe zęby. Ryzyko chorób dziąseł zmniejszone o 30 procent!

... się z niej produktów żywnościowych. Kiedyś popularne były kotlety sojowe, dziś można kupić flaki, majonez, pasztety, kiełbaski czy gulasz sojowy. Produkty te nie dość, że są smaczne, to jeszcze mogą pomóc naszym dziąsłom. Źródło: informacja ...

dawno temu

Cawl – walijska potrawa narodowa

... Cawl to tradycyjne danie walijskie spożywane m.in. w Dniu Świętego Dawida. Jest to rodzaj gulaszu z walijskiej jagnięciny i warzyw, w tym pora, który stanowi symbol narodowy Walii. Smacznego!   NB ...

dawno temu

Dodajemy smaku – galeria przypraw

... do pizzy i spaghetti. Cynamon– zwany sypkim złotem. Dodawany jest do deserów, jabłek oraz np. wina, czy piwa (więc przyda się do zimowych przepisów na „grzańce”). Może także dodać unikalnego aromatu np. gulaszowi. Którą z nich lubicie ...

dawno temu

Rodzaje kasz i ich walory odżywcze

... – z kukurydzy. Jest bogatym źródłem beta-karotenu. Świetnie spełnia swoje zadanie dodana do sosów (bo lekko je zagęszcza) oraz zup i gulaszów. Można ją także dodawać do mięs i warzyw. Stanowi podstawowy ...

dawno temu

Paleodieta – co to takiego?

... nie było możliwe, bo nikt ni hodował krów)sól i pieprz Za to je się dużo:jajekmięsa, drobiu i ryb (w tym tak rzadko jedzonych dziś podrobów)owoców, jagód i warzyworzechów (poza orzeszkami ziemnymi ...

+ Pokaż więcej