Skąd naprawdę wzięła się pizza?

... , rodzynki, miód, czy orzechy. Tak naprawdę pizza we Włoszech była określeniem na każdy typ chleba, czy ciasta, które było smażone lub pieczone. Mimo tego, że w całym rejonie Morza Śródziemnego ...

dawno temu

Narzędzia kuchenne

... smażyć na niej mały kawałek mięsa czy ryby. Od każdej reguły są jednak wyjątki, np. makaron zawsze gotujemy w dużej ilości wody, a duża patelnia najlepiej nadaje się do rumienienia mięsa, gdyż na małej ... kawałki mięsa będą zbyt blisko siebie i ...

dawno temu

ChefStack wyręczy cię w robieniu naleśników

... Jeśli kiedykolwiek przygotowywaliście naleśniki dla kilku lub kilkunastu osób, wiecie jak uciążliwe jest ich smażenie. Trzeba uważać, żeby wlać na patelnię odpowiednią ilość oleju oraz ciasta ...

dawno temu

Naleśniki bez mleka

... tu przede wszystkim o to, że naleśniki są dość proste w wykonaniu, lecz także trafiają w gusta niemalże wszystkich z nas. Co więcej, smażenie tych niezwykle smacznych placków zajmuje niewiele czasu ... jest już gotowe do smażenia. Wystarczy ...

dawno temu

Główka pełna inspiracji

... polecałabym kawałki kiełbasy, bo świetnie komponują się z delikatnym smakiem brukselek.   Smażony kalafior z curry, szpinakiem i ziemniakami – potrawa niezbyt różnorodna, ale idealna, jako szybki ...

dawno temu

Quesadillas – czyli coś po meksykańsku

... na patelni. Ja dziś polecam quesadillas z serem, kurczakiem i ananasem. Produkty potrzebne do ciasta: 150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki pszennej Olej Składniki mieszamy ze sobą dodając nieco wody ... : Miękki ser żółty Kawałki kurczaka Ananas ...

dawno temu

Żeberka w kapuście

... i kuszące zapachy, które nawet najbardziej silnego zwolennika zdrowego odżywiania potrafią zwalić z nóg. W tym niezwykłym czasie chyba najbardziej nęci nas aromat świeżo smażonych pączków z marmoladą ... . Obok kotleta schabowego z piersi ...

dawno temu

Fartuch kucharza ze ściągawką

... Ci się fartuszek Apron – ze ściągawką.   Fartuch Apron Cooking Guide zawiera podstawowe porady kuchenne, które pozwolą ci „przypomnieć sobie” jak długo powinien piec się kurczak, czy jak sprawdzić ...

dawno temu

Kotlety schabowe inaczej

... tylko smażenie kotletów schabowych. Włóż je na rozgrzany olej i smaż 8 minut z każdej strony. Następnie przykryj je i pozwól się dosmażać jeszcze przez 5 minut na małym ogniu. Krok 6 Kotlety schabowe inaczej, pyszniej, lepiej - już zrobine. ...

dawno temu

Naleśniki amerykańskie - przepis na pyszne śniadanie

... Smażenie naleśników rozpocznij po 30 minutach od ich przygotowania. Rozgrzej olej i smaż ciasto na naleśniki przez minutę z każdej strony. Krok 6 Naleśniki amerykańskienajlepiej smakują na gorąco z syropem klonowym.   ...

dawno temu

Sałatka wielkanocna

... z przyjemnością je spałaszował. Poniżej pomysł na ozdobną sałatkę wielkanocną. Sałatka dla dzieciPrzygotuj: 30 dag piersi z kurczaka (ugotowanej na parze i pokrojonej w kostkę),makaron kółeczka (ugotowany ...

dawno temu

Jak zrobić sałatkę wiosenną?

... , ale za to jeść można cały dzień. Sałatka wiosenna numer 1 1 duży pomidor,1 duży ogórek,1 marchewka,1 mała pierś z kurczaka,pół główki sałaty lodowej,2 tosty,natka pietruszki.Krok pierwszy Sałatka ... z kurczaka jest naprwadę pyszna. Aby ją ...

dawno temu

Jak gotować na parze?

... . I choć tradycjonaliści nie potrafią wyobrazić sobie piersi kurczaka bez chrupiącej panierki i dodatku ociekających tłuszczem frytek, to jednak czasami warto wyzbyć się uprzedzeń i spróbować poznać ... na słodko albo słono. Bardzo smaczną i ...

dawno temu

Sos do łososia

... do łososia smażonego. W tym przypadku należy wziąć pod uwagę przede wszystkim możliwość zatuszowania nieprzyjemnego zapachu smażonej ryby. Idealną zatem propozycją jest tutaj sos cytrynowy do łososia ...

dawno temu

"Podwodne życie ze Stevem Zissou", reż. Wes Anderson

... tego reżysera ma specyficzny i rozpoznawalny posmak. Lojalnie przestrzegam, jest to smak nie na każde podniebienie. Coś, a la niepowtarzalne potrawy regionalne; smażone w cukrze insekty, woniejące francuskie sery, albo angielskie ciastka z ...

dawno temu

Lekka kolacja

... nie uznaje się z pewnością produktów smażonych i ciężkostrawnych. Polecane są za to niskokaloryczne produkty, które wypełnią żołądek i pozostawią uczucie sytości. Ważnym składnikiem pokarmów jest błonnik ...

dawno temu

Udka pieczone w sosie piwnym

... im się moczyć przez godzinę. Po tym czasie osącz suszone owoce. Krok 2 Pora na udka z kurczaka. Lekko je rozbij i ułóż w żaroodpornym naczyniu. Krok 3 Doprawianie mięsa to prawdziwa sztuka. Skrop je ...

dawno temu

Naleśniki z jabłkami

... nadają się smażone jabłka. Jeżeli jesteś ciekawa, jak zrobić naleśniki z jabłkami, przeczytaj poniższy przepis. Przepis na naleśniki z jabłkamiDo zrealizowania przepisu na naleśniki z jabłkamibędziesz ... . Kiedy stanie się gorąca, wlewamy na ...

dawno temu

Co jeść w święta, a czego unikać

... makowca znajduje się aż 350 kcal. A 100 gram to zaledwie niewielki kawałek. Karp smażony w panierce – w 100 gramach mieści się ponad 160 kcal. Pierogi – jedna sztuka to od 30 do 50 kcal (w zależności ...

dawno temu

Szybkie pączki

... po pół łyżeczki marmolady. Zlep brzegi ciasta w jednym punkcie. 5. I najważniejsze – smażenie pączków. Wrzuć je na gorący tłuszcz i poczekaj aż nabiorą złotego koloru. 6. Kiedy pączki z marmoladą będą gotowe, posyp je cukrem pudrem. Smacznego!   ...

dawno temu

Ryby w occie

... jest uzależniona od danego gatunku, miejsca występowania, a także stopnia skażenia danego środowiska. Marynowanie ryb jest jednym ze sposobów ich konserwacji. Obok smażenia, gotowania, smażenia lub pieczenia ... , ale także takie, które zostało ...

dawno temu

Przezroczysta lodówka i wiesz co dziś jesz

... . W końcu wygrzebujemy z końca środkowej półki udko z kurczaka, a którym prawie już zapomnieliśmy. Tak wygląda proces podejmowania decyzji „co dziś jemy” większości z nas. A można by ekonomiczniej ...

dawno temu

Jak zrobić kotlety z kalafiora?

... jajka5 dag żółtego serasól, pieprzolej do smażenia Krok 1 Warzywa podziel na różyczki i gotuj w osolonej wodzie 15-20 minut. Krok 2 Teraz odcedź i ostudź kalafior i brokuł i przeciśnij je przez praskę ...

dawno temu

Baranina w ziołach - palce lizać!

... Masz czasem ochotę zjeść coś innego niż tradycyjne polskie kotlety lub mielone? Wołowina i wieprzowina ostatnio ci się przejadły? Kurczak lub inne białe mięso już ci się znudziły ...

+ Pokaż więcej