Mania posiadania

... jakieś słabości, zaś internet ze swymi systemami śledzącymi bezlitośnie je wykorzystuje. Jesteś maniaczką urządzania domu? Spodziewaj się reklam z tego segmentu wykwitających, gdzie się nie obrócisz ...

dawno temu

Witamina D i K na straży zdrowych kości

... należy uwzględnić tłuste ryby morskie, jak np. węgorz, łosoś, makrela, sardynki, śledzie (nie należy ich smażyć, gdyż taka obróbka termiczna osłabia działanie witamin), a także żółtka jaj i ser żółty ...

dawno temu

Czosnek nie tylko na przeziębienie

... , możesz też użyć do sosu pomidorowego lub zupy, a nawet podsmażyć lub udusić z chudym mięsem. Poniżej niektóre propozycje. Sok czosnkowy Do 1/3 szklanki przegotowanej wody dodaj łyżeczkę miodu ...

dawno temu

Brodawki

... też przeprowadzić kurację preparatami zawierającymi mikroelementy: magnez i miedź.wyeliminuj ze swojej diety alkohol, napoje z kofeiną, tłuste mięso, sery, sosy, słodycze, smażone posiłki. unikaj kontaktu z osobami ...

dawno temu

Kurczak z jabłkami i żurawiną, czyli idealny obiad na chłodne dni

... i gotuj, od czasu do czasu mieszając, dopóki sos nie zgęstnieje – ok. 3 minuty. Aromatyczne danie serwuj z dzikim ryżem i pieczonymi kiełkami brukselki. ...

dawno temu

Kabaczek faszerowany

... grzybowej, sosu grzybowego, pierogów z grzybami bądź zapiekanki makaronowej z grzybami. Świetnie smakują one również po zamarynowaniu. Oprócz tego pojawiają się późne owoce, wśród których znajdują ...

dawno temu

Kurczak po hawajsku

... trzeba także na ciekawy zestaw przypraw, który jest znamienny dla hawajskiej kuchni. Obok sosu sojowego, teriyaki, pojawia się wasabi, rodzime chilli, pieprz czy huli-huli oparte ...

dawno temu

Sałatka z tuńczykiem i ryżem

... potrzebowała następujących składników: 1 opakowanie ryżu,1 puszka kawałków tuńczyka w sosie własnym,½ puszki kukurydzy konserwowej,1 mała cebula,3 ogórki kiszone,2 łyżki majonezu,2 łyżki jogurtu ...

dawno temu

Kolacja dla dziecka

... można też przyrządzić jajko. Niekoniecznie trzeba od razu robić jajecznicę. Wystarczy przygotować omlet lub tosty jajeczne z serem i pomidorem. Na kolację warto podać sałatkę warzywną z chlebem lub bułeczką. Sos ...

dawno temu

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami

... z pieczarkami i ziemniakami. Co więcej, duże pole do popisu daje nam również możliwość przygotowania sosów, do których zaliczyć można takie ich rodzaje, jak koperkowy, czosnkowy, paprykowy ...

dawno temu

Pieczarki faszerowane mięsem

... dowolnością. Chyba jedną z najpopularniejszych potraw z pieczarkami jest zupa pieczarkowa, trochę bardziej delikatna i subtelna w smaku od grzybowej. Obok tego warto też wspomnieć o pysznym sosie ...

dawno temu

Surówka z papryki

... umieszczamy w naczyniu. Do kubeczka wlewamy dwie łyżki oliwy z oliwek, dwie łyżki wody i pół łyżeczki octu. Dodajemy do całości rozgnieciony czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Przygotowanym sosem polewamy warzywa. Na koniec wzbogacamy smak ...

dawno temu

Placek z kaszą manną

... drobna, co powoduje, ze z powodzeniem możemy dodać ją do przygotowywanych sosów, a nawet mięs. Oprócz tego znakomicie nadaje się do ciast, brawurowo zastępując tradycyjnie używaną mąkę i nadając ...

dawno temu

Kolacja walentynkowa

... makaron z sosem spaghetti albo zapiekankę z ziemniaków, pamiętaj, żeby zjedzenie tych potraw nie wiązało się z trudnym do usunięcia zapachem czosnku. Pamiętaj także, aby przygotowana kolacja była źródłem przyjemności dla was obojga, co będzie ...

dawno temu

Jakie właściwości ma żurawina?

... , dlatego też bardzo trudno jest ją zjeść. Żurawinę dodaje się zazwyczaj do kisielu lub sosu do mięsa. W sklepach dostępne są też soki, syropy, herbatki ziołowe, susze owocowe oraz żurawina kandyzowana ...

dawno temu

Kotlety z jajek

... również wzbogacane nieraz zaskakującymi dodatkami omlety, ciasto jajeczne, jajka w galarecie, jaja w sosie musztardowym, jaja zapiekane z pomidorami czy pasty i sałatki jajeczne. Do tego elitarnego grona ...

dawno temu

Przepisy na dorsza

... ziół i sosu śmietanowego. Poza tym, do jego jedzenia przekonasz swoje dzieci, jeśli upieczesz z filetów z dorsza chrupiące paluszki rybne w panierce. Mówiąc o jedzeniu morskich ryb, nie sposób pominąć ...

dawno temu

Zmysł smaku

... i zdabiających je dodatków. Jak można zaobserwować, zarówno lody, ciasta czy słodycze, jak i pieczenie, ryby bądź warzywa, ozdabia się kolorowymi ziołami lub polewa wzbogacającymi ich smak sosami. Zatem ...

dawno temu

Jedzenie przed snem

... ryżowy z plasterkiem chudej piersi z indyka. Przed snem nie zaleca się ostrych przypraw, owoców cytrusowych, sosów pomidorowych, tłustych potraw – mogą one wywołać zgagę lub niestrawność i zaburzyć ...

dawno temu

Potrawy z tuńczykiem

... sałatka z tuńczyka. To potrawa, do której możemy dodać niemal wszystko: różne warzywa, owoce, sosy, czy produkty skrobiowe. Tuńczyka można jeść także w trakcie grillowania, ponieważ dobrze znosi ...

dawno temu

Jak marynować grzyby?

... , gotowanej lub wyjątkowo surowej. Tradycyjna kuchnia polska posiada w swoim dorobku wiele przepisów na grzyby, wśród których należy wskazać receptury przyrządzania zup grzybowych, sosów grzybowych, sałatek ...

dawno temu

Baranina w ziołach - palce lizać!

... łyżeczką pieprzu i rozpuszczonym masłem. Teraz wstaw na ogień na chwilę tak, aby czosnek i rozmaryn zmiękły. Następnie polej powstałym sosem równomiernie i dokładnie całe mięso. Zostaw w temperaturze ...

dawno temu

Jak zrobić suszone pomidory?

... jak: sałata lodowa, ogórki kiszone oraz krewetki. Aby wydobyć z niej większą głębię smaku można również dodać ząbek czosnku. Całość warto urozmaicić sosem majonezowym lub koperkowo-ziołowym i doprawić ...

dawno temu

Właściwości szparagów

... masła lub sosu vinegret. Uznaniem cieszą się również szparagi zapiekane pod beszamelem i posypane parmezanem. ...

+ Pokaż więcej