×

1

Sałatka z zupek chińskich

Sałatki i jarzyny
Porcje:
Koszt:
Trudność: prosty
Czas:
Kaloryczność: 250

Składniki:

  • zupka chińska ostra, puszka ananasa, puszka kukurydzy, mały por (nie koniecznie), 4 grube plastry szynki konserwowej, sól, pieprz, majonez.

Jak przyrządzić?

Zupkę chińską zalewamy gorącą wodą tak, żeby makaron wciągną całą wodę, pora kroimy drobno, solimy i odstawiamy na jakiś czas aż zmięknie i puści sok. Szynkę kroimy w nieduże paseczki, ananasa kroimy w kostkę. Wszystkie składniki razem mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy 2 łyżki majonezu.

Skomentuj

Komentarze (1)

  • ruda 26.11.2011, 22:05
    Ja zrobiłam i jest dobra każdy jada to co lubi!!!!!!!!!
    0
    0 | 0