×

1

Sałatka z żółtymi pomidorami, grzankami i kiełkami

Sałatki i jarzyny
Wegetariańska lekka przekąska. Zdrowa i kolorowa sałatka to świetna propozycja na lekki posiłek pomiędzy głównymi daniami. Jest to również znakomita alternatywa dla kalorycznych krakersów czy batonów. Sałatkę tę możesz przygotować poprzedniego dnia i zabrać ze sobą w pojemniku próżniowym do pracy.
Porcje: 1
Koszt: 15 zł
Trudność: prosty
Czas:
Kaloryczność: niska 250

Składniki:

  • 2 żółte pomidory,
  • 40g grzanek,
  • 50g kiełków soczewicy,
  • 50g kiełków fasoli mung,
  • sałata karbowana czerwona i zielona,
  • szalotka,
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego (wg uznania),
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin.

Jak przyrządzić?

Umyj warzywa. Sałatę porwij na mniejsze kawałki (ilość według uznania), pomidory i szalotkę pokrój w kostkę. Nałóż wszystkie składniki na głęboki talerz lub pojemnik do przechowywania. Dodaj grzanki i kiełki. Wymieszaj ocet i oliwę w proporcji 1:1 i polej gotową mieszanką sałatkę.

Wersja do druku
Skomentuj

Komentarze (1 komentarz)

  • gość 17.03.2015, 11:24
    Polecam skorzystać z tych informacji zamieszczonych w tym artykule, zmienić swoje nawyki żywieniowe. Ja właśnie miałam z t... Więcej
    0
    0 | 0