×

0

Sałatka brokułowa z migdałami

Sałatki i jarzyny
Porcje: 2
Koszt:
Trudność: prosty
Czas:
Kaloryczność: 250

Składniki:

  • brokuły,
  • niewielki por,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pół puszki kukurydzy,
  • pół kostki sera feta,
  • opakowanie wysokiej jakości łuskanych migdałów,
  • oliwa z oliwek,
  • sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Brokuły ugotować na półtwardo, a pokrojony w paseczki por podsmażyć na patelni ze zgniecionym czosnkiem. Warzywa wrzucić do miski, dosypać kukurydzę, pokruszony wcześniej ser feta i migdały (mogą być świeże, bądź prażone na patelni). Na koniec pokropić sałatkę oliwą i doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

Skomentuj