×

1

Oliwkowa sałatka z pomidorami i kolendrą

Sałatki i jarzyny
Porcje: 2
Koszt:
Trudność:
Czas:
Kaloryczność: 250

Składniki:

  • 100 g czarnych hiszpańskich oliwek, 4 pomidory, 1 ½ łyżki posiekanej kolendry, 2 zielone młode cebulki, sok z połówki cytryny, 6 łyżek hiszpańskiej oliwy z oliwek, sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Pokrój w talarki oliwki. Obierz i pokrój w kostkę cebulkę i pomidory. Połącz pomidory z oliwkami, cebulką, kolendrą, oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Sałatkę podawaj schłodzoną.

Skomentuj

Komentarze (1)

  • Nick Cave 01.12.2011, 21:12
    zastąpiłem cebulke czosnkiem i dodałem odrobinę octu balsamicznego, bardzo dobre
    0
    0 | 0