0

Naturalnie Smaczne - weź udział w teście!

Suszenie jest jednym z najskuteczniejszych sposobów na przechowywanie żywności. Tak przygotowane składniki na długo zachowają trwałość, smak i intensywny zapach. Chcemy mieć pewność, że gotowe produkty, których używamy, są w stu procentach naturalne a ich smak nie jest wynikiem dodatku sztucznych wzmacniaczy. Szefowie kuchni Knorr doskonale zdają sobie z tego sprawę i w odpowiedzi na nasze potrzeby przygotowali nowe mieszanki warzyw, ziół i przypraw opatrzone znakiem „Naturalnie Smaczne”.

Naturalnie Smaczne - weź udział w teście!

Wśród propozycji Knorra znajdziemy produkty do przygotowania pysznych dań takich jak Spaghetti Bolognese, Zapiekanka makaronowa z szynką, Lasagne i Gulasz. Brzmi znajomo? Nic nie stoi na przeszkodzie, by wykorzystać te produkty do wykonania bardziej niecodziennych potraw. Być może ciebie i twoją rodzinę zainteresują roladki z sosem bolognese lub lasagne z tuńczykiem? By przygotować specjalne danie nie musisz szukać specjalnych składników. Teraz masz do wyboru 100%  naturalne Knorr.

Przetestuj nowy smak

Jeśli chcesz przekonać się o naturalności produktów Knorr Naturalnie Smaczne!, wystarczy wypełnić ankietę rekrutacyjną, która będzie dostępna do 19.02.2017 r. Wybierzemy 100 osób, którym umożliwimy przetestowanie dwóch produktów: Gulaszu i Spaghetti Bolognese!
Dla autorów najciekawszych opinii czekają warsztaty kulinarne z kucharzem Knorr!

Naturalnie Smaczne - weź udział w teście!

Blisko natury

Warzywa i zioła, których mieszanki znajdziemy w produktach marki Knorr, pochodzą z upraw na otwartych polach – żadnych szklarni! Uprawa warzyw jest starannie kontrolowana, by mieć pewność, że zostaną one zebrane w optymalnym czasie, gdy warzywa osiągają dojrzałość i są najsmaczniejsze. Warzywa, z których później powstają mieszanki Knorr, pochodzą z Holandii, Niemiec, Francji, Włoch i Polski. Za niepowtarzalnym smakiem stoi jednak nie tylko naturalna uprawa.

Suszone znaczy naturalne

W starannie opracowanym procesie warzywa są suszone w taki sposób, by w jak najmniejszym stopniu  ingerować w ich smak, kolor i strukturę. Dzięki temu z łatwością rozpoznamy warzywa znajdujące się w składzie produktu. Usunięcie wody zwiększa ilość składników odżywczych w pozostałej wysuszonej masie. Pozwala też na zachowanie na niezmienionym poziomie większości składników mineralnych, między innymi potasu i magnezu. Dzięki temu mamy pewność, że potrawy przygotowane z wykorzystaniem produktów marki Knorr będą aromatyczne, smaczne i - co ważnie - naturalne. Samo suszenie jest naturalnym i znanym od pokoleń sposobem konserwowania żywności.

Wiem, co jem

Za niepowtarzalnym smakiem i aromatem Naturalnie Smacznych produktów nie stoi jednak sama uprawa i suszenie. Trzeba jeszcze zadbać o odpowiednie proporcje. Szefowie kuchni Knorr wiedzą o tym doskonale. Ich zadaniem jest dobranie składników w takich proporcjach, by zapewnić najbardziej odpowiedni smak i konsystencję potrawy. Warzywa, przyprawy, zioła, oliwa – wszystkie składniki zawarte w produkcie Knorr pokazane są z przodu opakowania. Naturalnie Smaczne mieszanki nie mają nic do ukrycia. To kompozycja warzyw, ziół i przypraw w 100 % odpowiadają za smak potrawy.

Regulamin testu konsumenckiego Knorr Naturalnie Smaczne!

Partnerem artykułu jest firma Knorr

Skomentuj
Trwa ładowanie...