0

Zupa ze świeżych szparagów z krajanką

Zupy
Porcje: 4
Koszt: 25 zł
Trudność: średni
Czas:
Kaloryczność: niska 250

Składniki:

  • makaron krajanka – 250g, wiązka białych szparagów,woda - 0,75l, sos sojowy - 1 łyżeczka, śmietanka słodka 18% -100ml, śmietana kwaśna 18% - 100ml, masło - 1 łyżka, mąka - 1 łyżeczka, sól, cukier, biały pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Szparagi obrać, przekroić na pół i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągnąć, a dolne części zmiksować z wodą, w której się gotowały. Przetrzeć przez sito, aby pozbyć się łyk, dodać sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. Obie śmietany połączyć z mąką, zahartować niewielką ilością zupy i wszystko połączyć. Na koniec dodać szparagi z główką i makaron. Smacznego!

Skomentuj

Komentarze (0)

  • gość 24.10.2015, 17:04
    Right onit-hs helped me sort things right out.
    0
    0 | 0
  • gość 28.10.2015, 01:13
    If you wrote an article about life we'd all reach enmghitenlent.
    0
    0 | 0