0

Zupa porowa

Zupy
Porcje: 3-4
Koszt: 3 zł
Trudność: prosty
Czas:
Kaloryczność: średnia 500

Składniki:

  • 2 kostki rosołowe, 1 mała marchewka, 1 średni por, 2 łyżki śmietany, trochę mąki, koperek, 2 średnie ziemniaki, łyżka masła.

Jak przyrządzić?

Por umyć, przekroić wzdłuż i pokroić drobno na półplasterki, odrzucając mocno zielone twarde końce liści. Pokrojone udusić na maśle /nie mogą się zrumienić/. Połowę usmażonych porów ugotować w 1 litrze wody /około 5-7 min./, a następnie zmiksować blenderem lub końcówką miksera. Do zmiksowanej zupy dodać pokrojoną marchewkę i ziemniaki, pozostałą część podsmażonego pora, 2 kostki rosołowe i gotować do miękkości. Na końcu dodać śmietanę /jak ktoś lubi gęste zupy - to wymieszaną z odrobiną mąki/. Przed podaniem posypać zielonym koperkiem.

Skomentuj

Komentarze (0)

  • domin77 04.01.2015, 12:58
    Robiłam ostatnio tą zupę dokładnie z tego samego przepisu była wyśmienita w życiu nie spodziewałam się że zupa z z pora moż... Więcej
    0
    0 | 0
  • gość 10.11.2015, 12:49
    Yo, good loiokn out! Gonna make it work now.
    0
    0 | 0