14

Zupa pomidorowa z mozzarellą

Zupy
Apetyt można pobudzać nie tylko estetycznym wyglądem, ale także zapachem, połączeniem różnych smaków i barwami potrawy. Powinniśmy ją poczuć wszystkimi zmysłami. Zachęcamy do eksperymentowania ze smakami. Zamiast tradycyjnej zupy pomidorowej można przygotować pomidorową z mozzarellą. Brzmi ciekawie i jest warte spróbowania. Pamiętajcie o dekoracji i apetycznym podaniu.
Porcje: 4
Koszt: 14 zł
Trudność: prosty
Czas:
Kaloryczność: średnia 500

Składniki:

  • 1 bulionetka Bulion wołowy KNORR,
  • 1 średnia cebula,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 puszki pomidorów pelati,
  • 200 ml śmietany 22%,
  • cukier,
  • pieprz,
  • kilka gałązek świeżej bazylii,
  • 1 opakowanie mini mozzarelli.

Jak przyrządzić?

Rozpuść bulionetkę Bulion wołowy KNORR w litrze wody.

Podsmaż obraną cebulę z czosnkiem na oliwie.

Zalej całość pomidorami z puszki.

Duś pod przykryciem około 3 min.

Dodaj bulion, a następnie rozdrobnij zupę za pomocą miksera.

Całość gotuj jeszcze około 10 minut.

Dodaj na koniec śmietanę i dopraw całość cukrem i pieprzem do smaku.

Jak podawać?

Podawaj zupę posypaną świeżo pokrojoną bazylią z kulkami sera mozzarella.

Wersja do druku
Skomentuj

Komentarze (14 komentarzy)

  • JoeBlack 18.11.2009, 14:51
    o akurat szukałem przepisu na pomidorówkę :P
    0
    0 | 0
  • mamaj 18.11.2009, 16:48
    dlaczego bulionu KNOR! To polskiego już nie znajdziemy w sklepach! Ja proponuję WINIARY - 100% lepszy.
    0
    0 | 0
  • mamaj 18.11.2009, 16:53
    a oto ulepszony przepis na zupkę; Rozpuść bulionetkę Bulion wołowy KNORR w litrze wody. Podsmaż obraną cebulę z polskim cz... Więcej
    0
    0 | 0
  • 18.11.2009, 20:52
    Czy nie może nikt normalnie skomentować przepisu??!! Tylko czepaiacie że marki produktów, Ważne że dobry przepis jest a czy... Więcej
    0
    0 | 0
  • mimi 19.11.2009, 02:33
    smakowity pomysł ale ze względu na skład chemiczny nigdy nie użyję produktów Knorr.
    0
    0 | 0
  • bea 19.11.2009, 10:26
    w życiu tej chemii nie dodam do MOJEJ pomidorowej!!!
    0
    0 | 0
  • Prawie Gotująca 19.11.2009, 10:39
    Szanowny Panie Knorr, mam pytanie. Zrobiłam zupę dokładnie według przepisu i rzeczywiście bulionetka wybitnie podnosi walor... Więcej
    1
    0 | 1
  • kuchcik 19.11.2009, 11:48
    Dobra zupka to na rosołku, bulionie warzywnym, a nie "bulionach" z kostki. I to niezależnie od tego, kto jest ich... Więcej
    0
    0 | 0
  • do mimi 19.11.2009, 12:34
    i masz racje, ale spokojnie pod koniec gotowania, juz po wyłączeniu zupy możesz dodać łyżkę - 2 łyżki, pasty Miso, gwarantu... Więcej
    0
    0 | 0
  • ddddddd 20.11.2009, 21:51
    Olej laniany nie nadaje się do smażenia!!! Ten olej je się na zimno. Matko BOSKO CZĘSTOCHOWSKO!
    0
    0 | 0