8

Żołądki - pycha

Dania główne
Porcje: ?
Koszt: ? zł
Trudność: prosty
Czas:
Kaloryczność: ? 250

Składniki:

  • 0,5 kg zołądków, 0,5 kg cebuli, sól, pieprz, oliwa, bulion z kostki rosołowej, listek laurowy

Jak przyrządzić?

Żołądki oczyścić, większe przekroić na pół, cebulę pokroić. W rondlu rozgrzać oliwę, przysmażyć żołądki, dodać cebulę. Troszkę podsmażyć, podlać bulionem, dodać sól, pieprz i listek laurowy. Dusić tak długo, aż cebula rozgotuje się i powstanie pyszny sos. Przepis prościutki i warto spróbować. Smacznego.

Jak podawać?

Ja podaję z ziemniakami i surówką z selera ze słonecznikiem.

Skomentuj

Komentarze (8)

  • margie 09.09.2006, 17:32
    a te zoladki to jakie?
    0
    0 | 0
  • aga 11.09.2006, 08:55
    zoladki drobiowe, bo jak wiem to z wolowych robi sie flaki a wieprzowe napelnia salcesonem
    0
    0 | 0
  • kogut_domowy 10.02.2007, 17:24
    właśnie gotuję ,już ładnie pachnie ale ja do wszytskiego dodatkowo zawsze dodaję zioła prowansalskie ,troszke kucharka , pa... Więcej
    0
    0 | 0
  • Iwi 27.01.2008, 09:05
    Jak się do wszystkiego dodaje tych samych przypraw, dania smakują tak samo...
    0
    0 | 0
  • zły kucharz 20.01.2009, 20:12
    Bardzo smacznie zapowiadający się przepis, którego niestety nie skosztowałem, bo gdy po chwili nieobecności w kuchni wrócił... Więcej
    0
    0 | 0
  • zły kucharz 20.01.2009, 20:13
    Pewnie dlatego, że skorzystałem z przepisu z internetowego magazynu dla kobiet:D
    0
    0 | 0
  • czarnula 20.04.2009, 09:18
    hmm ciekawy i prosty :D spróbuje ;) i dam mężowi na próbe bo uwielbia żołądki :D
    0
    0 | 0
  • Monika 26.08.2009, 18:14
    Robiłam i wyszło... za słodkie! Tej cebuli jest za dużo.
    0
    0 | 0