0

Roladki drobiowe ze szpinakiem i szynką szwarcwaldzką

Dania główne
Porcje: 4
Koszt: 15 zł
Trudność: prosty
Czas:
Kaloryczność: średnia 500

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • szpinak mrożony 1/3 paczki,
  • szynka szwarcwaldzka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • odrobina masła,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 jajo,
  • bułka tarta,
  • olej.

Jak przyrządzić?

Pierś z kurczaka pociąć na kotlety, lekko roztłuc tłuczkiem. Osolić, popieprzyć z obu stron. Na patelni rozpuścić masełko i wrzucić na nie czosnek wyciśnięty przez praskę. Do czosnku dodać mrożony szpinak. Jak rozmięknie, to dodać szczyptę soli. Na gotowy kotlet z piersi kładziemy plasterek szynki szwarcwaldzkiej, następnie nakładamy szpinak rozsmarowując po całym plastrze szynki. Zawijamy w rulon, po czym panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju na średnim ogniu tak, aby nabrały złotego koloru.

Skomentuj

Komentarze (0)